Pandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vulling

door Es
Pandan pannenkoek met mango banaan kokos vulling

Ergens ga ik stug door en kook nog regelmatig. Ook vaak nog met Simone. Al is het hier wat rustig. Maar aankomende 3 dagen gaan we iets leuks doen!

Hou ons vanaf vandaag in de gaten, want wij zijn samen in Duitsland voor een kookwedstrijd!

Je kunt ons volgens via onze Social Media kanalen:

Instagram: Simone en EsFactory
Facebook: Simone en EsFactory

En via de hashtags: #mylowersaxony #wf900 #Hildesheim

Zelf weten we ook niet wat we gaan koken. Dat horen we wanneer we daar aankomen. Het is de bedoeling dat we de ingrediënten en producten gaan kopen op de plaatselijke markt/ winkels. En zoveel mogelijk lokaal.

Wij hebben er zin in!

Laat gerust weten wat je er van vind!

Pandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vulling

Pandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vulling

Pandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vulling

Es
Deze zoete groene pannenkoekjes zijn makkelijk van te voren klaar te maken. Een frisse vulling van banaan, mango en gesuikerde kokos maakt dit dessert heel geschikt voor warme dagen.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert :: Toetjes
Keuken Indonesische
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 milliliter dikke kokosmelk
  • 2-3 druppels pandan pasta toko
  • flinke snuf zout
  • 2 eetlepels olie
  • Kokosvulling:
  • 100 gram palmsuiker of donker bruine suiker
  • 60 milliliter water
  • 100 gram geraspte kokos
  • ¼ theelepel zout
  • 100 gram mango in blokjes gesneden
  • 1 banaan in plakjes gesneden
  • eventueel extra kokos om mee te serveren

Instructies
 

  • Maak het beslag door de bloem, eieren, kokosmelk, pandanpasta en zout met elkaar te mengen tot een beslag.
  • Verhit steeds een beetje olie in een koekenpan en bak pannenkoekjes van het beslag.
  • Vulling maken:
  • Breng in een steelpannetje het water met de suiker aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes doorkoken tot alle suiker is opgelost en het een beetje stroperig is geworden.
  • Voeg de geraspte kokos toe en meng dit op het vuur tot het een beetje droog is geworden. Niet te lang, want het kan snel 1 geheel worden.
  • Laat de kokos afkoelen.
  • Serveren:
  • Leg een pannenkoekje op een bord. Leg wat banaan en mango op de pannenkoek en bestrooi met de gesuikerde kokos.
  • Serveer direct.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk

You may also like

2 reacties

Simone 14/06/2018 - 07:22

Jaaaaa! Leuk. Tot zo!

Antwoord
Tessa 14/06/2018 - 10:49

Wat leuk! Ik ben nu al benieuwd naar de hilarische vlogjes. Succes en heel veel plezier!

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer