Ergens ga ik stug door en kook nog regelmatig. Ook vaak nog met Simone. Al is het hier wat rustig. Maar aankomende 3 dagen gaan we iets leuks doen!
Hou ons vanaf vandaag in de gaten, want wij zijn samen in Duitsland voor een kookwedstrijd!
Je kunt ons volgens via onze Social Media kanalen:
Instagram: Simone en EsFactory
Facebook: Simone en EsFactory
En via de hashtags: #mylowersaxony #wf900 #Hildesheim
Zelf weten we ook niet wat we gaan koken. Dat horen we wanneer we daar aankomen. Het is de bedoeling dat we de ingrediënten en producten gaan kopen op de plaatselijke markt/ winkels. En zoveel mogelijk lokaal.
Wij hebben er zin in!
Laat gerust weten wat je er van vind!
Pandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vulling

Pandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vulling
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 2 eieren
- 500 milliliter dikke kokosmelk
- 2-3 druppels pandan pasta toko
- flinke snuf zout
- 2 eetlepels olie
- Kokosvulling:
- 100 gram palmsuiker of donker bruine suiker
- 60 milliliter water
- 100 gram geraspte kokos
- ¼ theelepel zout
- 100 gram mango in blokjes gesneden
- 1 banaan in plakjes gesneden
- eventueel extra kokos om mee te serveren
Instructies
- Maak het beslag door de bloem, eieren, kokosmelk, pandanpasta en zout met elkaar te mengen tot een beslag.
- Verhit steeds een beetje olie in een koekenpan en bak pannenkoekjes van het beslag.
- Vulling maken:
- Breng in een steelpannetje het water met de suiker aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes doorkoken tot alle suiker is opgelost en het een beetje stroperig is geworden.
- Voeg de geraspte kokos toe en meng dit op het vuur tot het een beetje droog is geworden. Niet te lang, want het kan snel 1 geheel worden.
- Laat de kokos afkoelen.
- Serveren:
- Leg een pannenkoekje op een bord. Leg wat banaan en mango op de pannenkoek en bestrooi met de gesuikerde kokos.
- Serveer direct.
2 reacties
Jaaaaa! Leuk. Tot zo!
Wat leuk! Ik ben nu al benieuwd naar de hilarische vlogjes. Succes en heel veel plezier!