Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept

door Es
Midden Ossterse gestoofde ossenstaart recept

De klassieke ossenstaart soep heb ik ook wel eens gemaakt. Maar eerlijk vind ik een stoofschotel meer mijn ding. Sowieso ben ik dol op stoofschotels. En natuurlijk helemaal zodra de herfst zich aankondigt.

Deze met Ras el hanout kruiden maken deze ossenstaarten warm en kruidig. Bewaar vooral de jus, die maakt het extra lekker over de couscous of rijst. Wat natuurijk ook kan is ossenstaart stoven zoals de osso bucco op Milanese wijze. Misschien draaien een aantal Italianen zich nu om… Sorry alvast daarvoor.

Tip: Kijk vooral bij de Turkse/ Marokkaanse/ etc. supermarkten. Deze hebben ossenstaart gewoon in het assortiment en je betaald niet de hoofdprijs daar.

Nieuwsgierig naar meer recepten? Volg mij dan op Pinterest!

Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept

Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept
Midden Ossterse gestoofde ossenstaart recept

Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept

Es
Ossenstaart wordt heerlijk mals wanneer je het lang stooft. Deze ossenstaart wordt met Ras el Hanout kruiden gekruid. Wat zoveel betekend als ‘het beste van de markt’.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo ossenstaart in stukken gesneden
  • peper en zout
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijn gehakt of door de pers
  • 3 theelepels ras el hanout kruidenmengsel
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 blokje bouillon rund
  • olie of boter om in te bakken

Instructies
 

  • Bestrooi de stukken ossenstaart met peper en zout.
  • Verhit de olie en/ of boter in een pan met dikke bodem.
  • Bak de ossenstaart rondom bruin.
  • Voeg de ui, knoflook en ras el hanout toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Doe de bloem in de pan en bak dit ongeveer 5 minuten mee totdat hij mooi bruin is.
  • Giet wat water (tot ongeveer halverwege de ossenstaart) in de pan en voeg het bouillonblokje toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Draai het vuur op zacht (pan op een vlamverdeler is nog fijner) en leg het deksel op de pan.
  • Laat de ossenstaart in ongeveer 3 uur langzaam gaar stoven. Controleer tussentijds wel of er misschien nog wat water bij moet.
  • Serveer de ossenstaart met bijvoorbeeld couscous of rijst.

BewarenBewaren

You may also like

2 reacties

Friteuse 17/11/2018 - 20:37

Hoi, gisteren gemaakt en… Super lekker! Dank je voor de uitgebreide beschrijving. Groetjes, Janine

Antwoord
Es 18/11/2018 - 04:24

Leuk om te horen Janine!
Dankjewel!

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer