De klassieke ossenstaart soep heb ik ook wel eens gemaakt. Maar eerlijk vind ik een stoofschotel meer mijn ding. Sowieso ben ik dol op stoofschotels. En natuurlijk helemaal zodra de herfst zich aankondigt.
Deze met Ras el hanout kruiden maken deze ossenstaarten warm en kruidig. Bewaar vooral de jus, die maakt het extra lekker over de couscous of rijst. Wat natuurijk ook kan is ossenstaart stoven zoals de osso bucco op Milanese wijze. Misschien draaien een aantal Italianen zich nu om… Sorry alvast daarvoor.
Tip: Kijk vooral bij de Turkse/ Marokkaanse/ etc. supermarkten. Deze hebben ossenstaart gewoon in het assortiment en je betaald niet de hoofdprijs daar.
Nieuwsgierig naar meer recepten? Volg mij dan op Pinterest!
Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept


Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept
Ingrediënten
- 1,5 kilo ossenstaart in stukken gesneden
- peper en zout
- 1 ui gesnipperd
- 3 tenen knoflook fijn gehakt of door de pers
- 3 theelepels ras el hanout kruidenmengsel
- 2 eetlepels bloem
- 1 blokje bouillon rund
- olie of boter om in te bakken
Instructies
- Bestrooi de stukken ossenstaart met peper en zout.
- Verhit de olie en/ of boter in een pan met dikke bodem.
- Bak de ossenstaart rondom bruin.
- Voeg de ui, knoflook en ras el hanout toe en bak dit een paar minuten mee.
- Doe de bloem in de pan en bak dit ongeveer 5 minuten mee totdat hij mooi bruin is.
- Giet wat water (tot ongeveer halverwege de ossenstaart) in de pan en voeg het bouillonblokje toe.
- Breng alles aan de kook.
- Draai het vuur op zacht (pan op een vlamverdeler is nog fijner) en leg het deksel op de pan.
- Laat de ossenstaart in ongeveer 3 uur langzaam gaar stoven. Controleer tussentijds wel of er misschien nog wat water bij moet.
- Serveer de ossenstaart met bijvoorbeeld couscous of rijst.
2 reacties
Hoi, gisteren gemaakt en… Super lekker! Dank je voor de uitgebreide beschrijving. Groetjes, Janine
Leuk om te horen Janine!
Dankjewel!