Recept peren amandel cake

door Es
Recept peren amandel cake

Perfectionisme.
Een eigenschap waar ik veel aan heb, maar ook last van heb.

Vooral wanneer ik veel stress ervaar. Dan wil ik het extra goed doen. Waarschijnlijk uit een soort van compensatie. De dingen waar ik dan geen vat op heb wil ik ‘goed maken’ door andere dingen perfect te doen.

Stom.
Onnodig.
Belastend.
En, jammer genoeg, heel (ik herhaal: heel) onproductief.

Want ik vind dan niks goed aan mijzelf of wat ik maak. Of de manier waarop in het doe. Of wat ik doe, doe ik dus bijna niks.

Onderstaande foto bijvoorbeeld. Alles mankeert er aan:
Het doekje ligt niet naar mijn zin.
Ik had een betere ondergrond moeten kiezen.
Waarom 2 halve peren?
Het mes is te schoon.
“Ik snap niks van styling.”
“Ik zou beter mezelf moeten inlezen in kleur/ compositie/ licht/ etc.”

En zo zak in vanzelf af in dagen waarop er niks uit mijn handen komt. Buiten dat ik alles loslaat wat betreft de afwikkeling van de erfenis van mijn vader. Heb ik ook besloten wat minder streng voor mezelf te zijn. (Dat ben ik in ieder geval van plan!)

Het is goed.
Ik doe mijn best. En ik mag wat aardiger zijn voor mijzelf.

Daarbij was deze cake gewoon heel erg lekker! En dat moet gedeeld worden toch?

Hebben jullie wel eens last van veel te hoge eisen aan jezelf stellen? (Want ik geloof niet dat ik de enige ben toch?)

Op zoek naar meer recepten? Volg mij dan op Pinterest!

Recept peren amandel cake

Recept peren amandel cake

Recept peren amandel cake

Es
Recept peren amandel cake. Een cake met crunch door de gemalen amandelen. Sappig door de stukjes peer.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 10 plakken

Ingrediënten
  

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram fijn gemalen amandelen of amandelmeel uit de winkel
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 2 peren geschild en in stukjes
  • ½ peer in mooie plakken voor de bovenkant
  • eventueel: gesmolten chocolade om mee te garneren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet een bakblik (25 cm) in met wat olie of boter en bekleed met een reep bakpapier.
  • Klop de boter en suiker romig.
  • Voeg de eieren toe en mix tot een egaal beslag.
  • Meng de amandelen, zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout toe en klop dit goed door.
  • Schep de stukjes peer door het beslag en vul het bakblik met het beslag.
  • Leg de plakken peer bovenop het beslag.
  • Zet het bakblik in de oven en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. (een houten prikker die je in de cake prikt moet er droog uitkomen.)
  • Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Garneer eventueel met de gesmolten chocolade.

You may also like

4 reacties

Anke 10/11/2018 - 08:36

Absoluut. Tijdens mijn studieperiode resulteerde dit in faalangst. Onzekerheid…maar stilaan heb ik dit toen met studiebegeleiding wel wat kunnen kaderen.
Ik merk echter dat dit altijd wel ergens aanwezig is.
Maar het heeft zeker positieve kanten zoals je zelf aangeeft. Oog voor detail. Altijd willen bijleren en verbeteren. Je moet echter soms de balans wat zoeken.

Antwoord
Es 12/11/2018 - 16:02

Hi Anke,

Dank voor je wijze en steunende woorden. Balans vinden is zeker nodig. En wat je zegt: het zal altijd wel een beetje ‘ergens’ blijven zitten. Maar dat ik niet heel erg als het de spuigaten niet uitloopt. Het maakt mij dan ook wel weer leergierig. En dat wil ik ook niet kwijt!
X

Antwoord
Ellen 10/11/2018 - 09:22

Jeetje Esmée, dat is heel akelig voor je. Ik weet een beetje hoe dat voelt en dat is helemasl niet fijn
Neem je tijd om de oude (en wijzer) te worden, je zult zien dat je er beter uit komt. Kost wel tijd. Sterkte.
Overigens, jouw Peren Amandelcake ziet er heerlijk uit. Ik ga hem maken!

Antwoord
Es 12/11/2018 - 16:01

Dank voor je lieve woorden Ellen!

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer