Pittige makreel broodjes recept

door Es
Pittige makreel broodjes recept

Snacks.
Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoude frisdrank erbij. Of later op de avond een alcoholische versnapering.

Eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat op het moment dat ik dit schrijf ‘I have what Pill’s having‘ aan het binge-watchen. Op Netflix heb ik ‘Somebody feed Phill’ ook al gekeken. Ik vind het een super serie.

Zoveel keukens, eten, inspiratie en grappige stukjes. Ik kan er niet genoeg van krijgen.

Enniewee.
Hapjes. Deze broodjes zijn niet moeilijk te maken en zijn snel klaar. Ik gebruikte gewoon kant en klaar pizzadeeg uit de koeling van de supermarkt.

Hier houden we wel van pittig, maar proef zelf even of je meer sambal erin wilt. (Eruit gaat minder makkelijk, just saying…)

Veel plezier met het recept.

Nieuwsgierig naar meer recepten? Volg mij dan op Pinterest!

Pittige makreel broodjes recept

Pittige makreel broodjes recept

Pittige makreel broodjes recept

Es
Iedereen ken de traditionele saucijzenbroodjes. Maar maak deze pittige broodjes gevuld met makreel eens. Ze zijn makkelijk om te maken en snel klaar.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch, Snack
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 schoongemaakte gerookte makreel
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tot 2 eetlepels sambal
  • scheutje citroensap
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 teen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
  • ½ theelepel laos
  • beetje olie om in te bakken
  • 1 rol pizzadeeg uit de koeling
  • melk om mee te bestrijken
  • chilivlokken om mee te garneren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan.
  • Bak de ui in 3 minuten tot deze glazig ziet.
  • Voeg de sambal, citroensap, tomatenblokjes, knoflook en laos toe.
  • Bak dit op niet al te hoog vuur in ongeveer 10 minuten tot het meeste vocht is verdwenen.
  • Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat bekleed met een stuk bakpapier.
  • Snij het deeg in de lengte in tweeën.
  • Voeg als de tomatenbasis genoeg is ingedikt het visvlees toe. Roer goed zodat de vis goed gemengd wordt.
  • Laat het vismengsel iets afkoelen.
  • Verdeel de vulling over de twee stukken pizzadeeg. Leg de vulling ongeveer in het midden en vouw dan het onbedekte deel van het pizzadeeg over de vulling.
  • Duw de randjes aan met een vork.
  • Bestrijk het deeg met wat melk en strooi er wat chilivlokken over.
  • Snij de twee grote worstenbroodjes in kleinere worstenbroodjes.
  • Leg de worstenbroodjes iets uit elkaar op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
  • De broodjes vriezen ook prima in. Ontdooi ze en ‘piep’ ze even 10
  • minuten op in een voorwarmde oven op 200 graden Celsius.
Trefwoord bakken, broodjes, makreel

You may also like

1 reactie

Andrea 13/03/2019 - 16:05

5 sterren
Oh yummy, dit lijkt me dus echt heerlijk!

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer