Surf and Turf hamburger met krab – Vrijdag Visdag

door Es
Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Vrijdag visdag.
Vandaag een Surf and Turf hamburger op Vrijdag Visdag.

Het is typisch iets katholieks, maar ik vind het ook lekker ‘bekken’. Gek genoeg was vis vroeger iets voor de arme mensen.
In een oud kookbek staat dat sommige meiden niet meer voor je wilde werken wanneer ze elke dag vis moesten eten.

Ook staan daar dan recepten in waarin 30 kilo zalm als ingrediënt staat. Wees gerust. Ik zal daar niet mee aankomen.
Daarbij zou het in deze tijd wel een heel prijzig gerecht worden.

Deze keer een hamburger met vlees en vis. Ok, krab.
Persoonlijk ben ik dol op krab. Op de markt hebben ze wel eens krabbenpootjes. Helemaal niet duur en heel makkelijk te bereiden. (Ik voel een nieuwe blogpost aankomen…)

Enfin.

Deze hamburger is een hele maaltijd. Serveer er een groene salade bij en je bent klaar. Ook is hij snel klaar. Echt iets voor een vrijdag avond om het heerlijke weekend mee in te luiden.

Klik hier voor meer recepten met vis op mijn blog.
Tip: Voor meer visrecepten, kijk eens op visrecepten.nl

Surf and Turf hamburger met krab – Vrijdag Visdag

Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Surf and Turf hamburger met krab

Es
Surf and Turf betekend vlees met vis. In dit recept wordt de hamburger gecombineerd met het zoete vlees van Noordzee krab.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Fusion keuken
Porties 4 pers.
calorieën 1356 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 brioche broodjes doormidden gesneden
  • 2 eetlepels boter voor de broodjes
  • 2 eetlepels boter om in te bakken
  • 4 hamburgers bestrooid met een beetje zout en peper
  • 200 gram krabvlees
  • 2 eetlepels citroensap
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel zest van citroen rasp alleen het gele gedeelte van de citroenschil
  • 200 gram ijsbergsla
  • 2 tomaten in plakjes gesneden

Instructies
 

  • Bestrijk de boven en onderkant van de brioche broodjes met boter.
    4 brioche broodjes, 2 eetlepels boter
  • Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur.
  • Leg de broodjes met de beboterde kant in de pan en bak ze een paar minuten tot de snijkanten iets gebruind zijn.
    4 brioche broodjes
  • Haal ze uit de pan en zet weg tot later gebruik.
    4 brioche broodjes
  • Smelt de andere 2 eetlepels boter in de pan en bak de hamburgers 4 tot 6 minuten aan iedere kant.
    2 eetlepels boter, 4 hamburgers
  • Roer ondertussen de mayonaise met het citroensap en zest en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
    8 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels citroensap
  • Bestrijk de onderste helften van het broodje met de citroenmayonaise.
    4 brioche broodjes, 8 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels citroensap
  • Verdeel de sla over de 4 onderste helften van het brood.
    200 gram ijsbergsla
  • Leg de hamburgers op de sla.
    4 hamburgers
  • Schep nog een beetje citroenmayonaise op de hamburger.
  • Leg een paar plakjes tomaat op elke hamburger.
    2 tomaten
  • Verdeel het krabvlees over de hamburgers.
    200 gram krabvlees
  • Leg de bovenste helften van de broodjes op de hamburgers.
    4 brioche broodjes
  • Serveer direct.
Trefwoord broodjes, hamburger, krab, Noordzee krab, rundvlees
Misschien vind je dit ook leuk

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer