Kerstfilm op en een snack erbij. Kerstiger wordt het niet, wat mij betreft. Dus deel ik vandaag 9 snacks voor de kerst (of andere gezellige dagen) die makkelijk zelf te maken zijn. En vele zijn ook goed van te voren te bereiden.
We starten met gehaktballetjes in ketjap.

9 snacks voor kerst om zelf te maken
Deze mini quiches zijn super gemakkelijk te maken. Je hoeft er namelijk geen deeg voor te maken. Het bakje wordt gemaakt witbrood. Ze zijn zowel warm als koud lekker.

Gevulde eieren. Ze zijn een aantal jaren een beetje taboe geweest. Maar ze zijn weer helemaal terug. Deze keer met gerookte zalm.

Brabantse worstenbroodjes, maar dan net even anders. (Zo eet de stylist uit het zuiden ze graag…)

Pittige gevulde broodjes. Snij ze in kleine stukjes en zo is er meer dan genoeg. Deze zijn prima ruim van te voren te maken.

Kleverige en pittige kipvleugels. Leg er een flinke lading servetten naast en een klein bakje voor het afval.

Frikandel broodjes. Welke puber is er niet groot op geworden? Pas jaren later biecht dochterlief op dat ze bijna elke dag er wel 1 at… (U kunt zich de schok voorstellen…)

Gestoomde dumpings. Maak ze ruim van te voren en vries ze in. Even in de stoommand of stoomoven en ondertussen even het sausje klaar maken.

Een soort saucijzenbroodjes maar dan met makreel. Pittig en een keer weer iets anders.

Ik hoop dat dit weer genoeg inspiratie geeft voor de komende feestdagen. Vooral in deze tijd moeten we echt de slingers zelf ophangen. En eten verbind, ook wanneer je maar met een paar bent.
Volg mij op Pinterest voor meer recepten en inspiratie!