Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

door Es
Hapje recept haring in dille roomsaus vrijdag visdag

December is de maand waarin ik dan wel veel hapjes en borrelplanken maak. Dit jaar waarschijnlijk weer iets minder, maar toch. Dit hapje recept met haring past daar prima bij.

Ik mis het wel om met meerdere mensen aan tafel te zitten. Ieder jaar vieren we Sinterklaas met het dobbelspel. Een groep van 15 man was niet vreemd hier.

Vorig jaar nam mijn neef twee Bulgaarse vrienden mee. Die hadden geen idee wat de bedoeling van het spel was. Dat was snel over toen we eenmaal speelden.

Ondanks dat de cadeautjes niet persoonlijk zijn had ik wel voor iedereen een kerstbal gemaakt. Ter herinnering aan het feest. Persoonlijk gemaakt door een foto van zichzelf. Ik dacht in al mijn naïviteit dat het wel duidelijk was dat je je eigen kerstbal mee zou nemen.
Niet volgens een van de Bulgaren. Die had een oogje op een vriendin van dochterlief en wilde haar kerstbal….

Het heeft wel even geduurd voordat dat duidelijk was.

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Met een groot gezelschap is een borrelplank uitstekend om met veel mensen te delen. Maar je kunt de plank ook minder groot maken en met een klein gezelschap ervan genieten. En met een borrelplank kun je met goed fatsoen weer eens blokje kaas serveren. Hahaha.

Dit recept is makkelijk te verdubbelen (voor nog meer mensen) en is super snel gemaakt. En je kunt het ruim een dag van te voren maken. Is eigenlijk nog beter want dan kunnen de smaken goed intrekken en wordt hij ook iets steviger.
Serveer er knapperig (stok)brood bij. Of neem Turks brood. Of allebei.

Liefhebber van rolmops? Ook deze haring leent zich voor dit recept prima. Voeg dan, naar smaak, nog een beetje zout toe.

Alvast op zoek naar inspiratie voor de kerst? Kijk dan even op dit bord op Pinterest.
Meer recepten met vis? Klik hier.

Haring in dille-roomsaus

Es
Dit beleg voor toast of brood past ook prima naast blokjes kaas of plakjes worst. Maak hem gerust van te voren en zet hem in de koelkast. Dan trekken de smaken goed in en wordt hij ook iets steviger.
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 4 (maatjes) haringen in smalle reepjes gesneden
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 100 gram creme fraiche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 middelgrote augurken in kleine blokjes gesneden
  • Witte peper naar smaak
  • 3 eetlepels verse dille fijn gesneden

Instructies
 

  • Doe de gensipperde sjalot, creme fraiche, mayonaise, mosterd, blokjes augurk en dille in een kom.
  • Meng alles met een lepel tot een saus.
  • Voeg de stukjes haring toe aan de saus en meng ze voorzichtig erdoor.
  • Proef en breng eventueel op smaak met wat witte peper.
  • Serveer met knapperig (stok)brood.

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer