Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

door Es
Peperkoekhuisje zelf maken

Een tijd geleden kreeg ik een uitnodiging van Simone voor ‘The Daring Kitchen’. Een Facebook groep waar bloggers uitgedaagd worden om eens iets anders te maken dan anders.

Deze keer was het een Peperkoek huisje zelf maken. Nu heb ik dat jaren geleden al eens een paar keer gedaan. Maar het stond toch alweer enige tijd op mijn lijstje. Dus ging ik aan de slag.
Ik moet zeggen dat ik he-le-maal op tijd was begonnen en lekker in ‘de flow’ zat. Tot ik erachter kwam dat de deadline een week vroeger was.
Weg flow.
Weg zen….

Dus haastte ik me de laatste twee dagen een slag in de rondte.

Maar hier is ie dan:

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

De voorkant van het huisje. Ik ging voor ‘girly girly’ inclusief een unicorn in de kerstboom.
Peperkoek huisje zelf maken
De roosjes maakte ik met Royal Icing. Die heb ik van te voren gemaakt. De blaadjes heb ik ook van Royal Icing gemaakt en daarmee heb ik de roosjes op het huisje geplakt.

De roze kerstboom is van fondant, net zoals de cadeautjes en het sneeuwpopje. Heel ver achterin heb ik nog boompjes gemaakt van koekdeeg dat ik over had.

Peperkoek huisje zelf maken

Van fondant maakte ik nog mini zuurstokjes (candycanes) en het boompje is van roze chocolade gemaakt.

Peperkoek huisje zelf maken

De achterkant is een beetje anders dan de rest. Maar ik wilde graag zien hoe het eruit zag wanneer je het hele paneel wit maakt. Van Royal Icing had ik van te voren al een sneeuwkristal gemaakt. Hij brak toen ik hem te hard in de Royal Icing duwde. De sneeuwkristal heb ik gemaakt van roze RI (Royal Icing) en toen met glitterpoeder afgemaakt.
Ik vind hem fancy!

Simone had het idee van deze site. Daar staat ook een recept voor het deeg. Ik maakte er iets anders van.

In een volgende post zal ik meer vertellen hoe ik wat heb gemaakt en deel ik tips en trucs voor het maken van een peperkoekhuisje.

You may also like

1 reactie

Simone 15/12/2020 - 12:42

Jaaaa! Wat ben je weer supergoed bezig geweest Es! Love it. En ook zoveel decoraties gemaakt. Heb ik me er toch maar weer makkelijk vanaf gemaakt.. Haha…

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer