Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

door Es
Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
Direct naar recept gaan

Het leven loopt gewoon soms niet zoals je dat had gedacht…

Soms is het een heldere bouillon waar alles vrij duidelijk is en soms is het een erwtensoep waarbij je onverwacht een stuk prei, wortel of rookworst om je oren krijgt.

Persoonlijk hou ik van duidelijkheid, maar ja, die krijg je niet altijd. Of duidelijkheid in dingen waar je niet op zit te wachten….

En zoetjes aan vergeet je de dingen die je deed waar je oprecht blij van werd. Ze vervagen en je weet niet eens meer dat het je humeur zo kon opkrikken. Hier was het meer dat ik vooral onzeker werd. Het idee had dat het toch allemaal niet zo goed was.

Ik zeg niet dat ik het vanaf nu weer helemaal oppak. Maar afgelopen dagen heb ik weer veel aan mijn blog gedaan. Vooral aan de ‘achterkant’. En daar werd ik toch wel weer happy van.

Op Instagram zag ik dat visrecepten de maand september heeft uitgeroepen tot maand van ‘de Schol’. En het kriebelde om daar een recept voor te plaatsen. Mede omdat ik afgelopen weken veel met vis heb gedaan en dus veel vis heb gegeten.

Iedere keer ben ik dan weer verbaasd hoe snel het klaar is en hoeveel je er mee kunt doen. Buiten dat is het ook smaakvol. Vooral de witvis gaat hier in het gezin er goed in. Win win. Want snel klaar en iedereen tevreden.

Voor nu dus een nieuw recept! Whoohoo! Hopelijk snel tot een volgende keer!

Op zoek naar meer recepten met vis? Klik hier.

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Es
Schol is een vis die zich leent voor vele manieren van bereiden en gaat met veel smaken samen. In dit gerecht wordt de schol gepaneerd in hazelnoten en panko.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Equipment

  • Grote kookpan
  • 3 borden
  • Snijplank
  • Mes
  • Koekenpan
  • Pureestamper

Ingrediënten
  

  • 800 gr aardappelen Geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 100 ml melk
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr prei In ringen gesneden en goed gewassen in water
  • 1 el Kerriepoeder
  • 600 gr scholfilet
  • 4 tl viskruiden
  • 4 el bloem
  • 1 eiwit Losgeklopt met 1 el water
  • 60 gr panko
  • 50 gr hazelnoten Heel fijn gehakt
  • 75 gr boter
  • peper en zout Naar smaak

Instructies
 

  • Kook de aardappelen in gezouten gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Giet de aardappelen af, laat ze even uitdampen en stamp ze met de melk tot een puree.
  • Bak ondertussen in een grote koekenpan de prei met de kerrie in de olijfolie tot de prei zacht is.
  • Voeg de prei toe aan de aardappelpuree en meng door.
  • Meng de panko met de fijn gehakte hazelnoten.
  • Bestrooi de scholfilet met de viskruiden.
  • Haal de scholfilet door de bloem.
  • Dip de scholfilet in het losgeklopte eiwit.
  • Tot slot de scholfilet paneren door deze door de panko en hazelnoten te halen.
  • Verhit in een grote koekenpan de boter en wacht tot het schuim wegtrekt.
  • Bak de gepaneerde scholfilets in de hete boter tot ze gaar zijn. Dat is ongeveer 2 tot 3minuten per kant.
  • Haal de scholfilet uit de pan en serveer direct met de prei stamppot.
Trefwoord aardappel, gepaneerd, hazelnoten, kerrie, knoflook, panko, prei, schol, scholfilet, stamppot, vis

You may also like

2 reacties

Florina 03/09/2021 - 13:47

Dag Es.
Fijn je weer (actief) te zien. Soms vergeet je de dingen die je deed waar je ooit zo blij van werd. Gelukkig doe je nu weer de dingen die je deed. En word ik er blij van. Ik gun je hetzelfde beetje blij.
Ik ga je recept maken, maar niet meer vandaag omdat het warme hapje al in mijn buikje zit.
Hartelijke groet!

Antwoord
Es 03/09/2021 - 15:02

Hi Florina!
Dank voor je lieve reactie! En ook bedankt voor je bericht over de foutmelding. Dat zul je net zien, er zitten wat fouten hier en daar. Maar met liefde en toewijding ga ik dat hopelijk verhelpen. 😉
Hopelijk tot snel!

Es

Antwoord

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer