Snack dip met makreel #vetgoed

door Es
Roomkaasdip met makreel

Afgelopen dinsdag was ik sinds lange tijd weer eens op een persevent.

En ik ben eerlijk: ik heb genoten. Van het event. Het zien van mensen. Het weer proeven van fantastische hapjes. En vooral het gevoel van ‘weer een beetje gewoon’.

Enfin.

We (dochterlief en ik) werden door het Nederlands Visbureau uitgenodigd om een kijkje te nemen in IJmuiden. Daar wordt veel makreel gerookt (vooral voor onze grootste supermarkt met blauw logo). Want makreel is #vetgoed # vetbetaalbaar #vetgezond en #vetduurzaam!

Grappig genoeg was er toevallig trawler (een immens grote boot, zeg maar varende fabriek, die in de haven lag) die de makreel vangt. Met de boot in de haven en de verhalen van de mensen van rederij Vrolijk kwam het verhaal echt tot leven.

Makreel is namelijk een vis die lekker, betaalbaar, duurzaam en gezond is. De vis bevat veel eiwitten en gezonde vetten. Nu ben ik geen blogger die het graag over ‘healthy’ heeft dus ga ik gelijk door naar ‘lekker’.

Na de rondleiding in de makreel rokerij (waar ik met gevaar voor mijn enkels op allerlei schoonmaak borstels heb gestaan..) gingen we naar Hokkai Kitchen.

Buiten de ‘gewone makreel’ kregen we daar de ook hapjes met horsmakreel (ook wel: marsbanker, poer, Engelse makreel of stekvis genoemd). Eigenlijk heeft deze vis niks met ‘onze makreel’ te maken. Het is een visje dat vaak samen met makreel werd gevangen, maar niet echt wenselijk was. Het heeft namelijk aan de zijkant nogal harde schubben en maakte de ander vissen (makreel) stuk.

Maar we kregen hem geserveerd als half visjein de oven gebakken. En met twee stokjes…. Ik kan wel met stokjes eten, maar dit was wel een uitdaging. Mevrouw die erg vriendelijk was zei: “En dan eet u met stokjes het visvlees eruit”…. Dat heb ik zeker gedaan, want na het eerste korreltje vis dat ik kon bemachtigen was ik om.

U snapt dat mijn uitje geweldig was, maar zeker met wat uitdagingen!

Het recept dat ik vandaag deel is gelukkig een stuk makkelijker om te eten. Met chipjes is deze echt goed. Maar gebruik het ook eens op een tortilla. Bestrijk de tortilla en beleg met nog wat komkommer, tomaat en rucola. Dat is misschien gezonder dan met chips.

Of geef er reepjes komkommer/ wortel of bleekselderij bij.
Maar ja, chips is ook lekker.

Klik hier om nog meer recepten met vis te zien. Ik beloof u dat het de moeite waard is. Meer visrecepten van mijn hand? Klik hier.

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel

Es
Vis is zo veelzijdig. Dat bewijst deze dip met makreel. Snel, makkelijk en met zoveel variaties om mee te serveren.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hapjes en Snacks
Keuken Europees
Porties 4 pers.

Equipment

 • Keukenmachine of bakje met messen van de staafmixer

Ingrediënten
  

Vers/ Koeling

 • 200 gram roomkaas
 • 125 gram gestoomde/ gerookte makreel filets zonder vel en graat
 • 1 bosje bieslook fijn gesneden

Voorraadkast

 • 1 eetlepel citroensap
 • vers gemalen zwarte peper
 • chips om mee te serveren

Instructies
 

 • Mix de roomkaas met de makreel gald in het bakje van de staafmixer of in de keukenmachine.
  200 gram roomkaas, 125 gram gestoomde/ gerookte makreel filets
 • Proef en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.
  vers gemalen zwarte peper
 • Meng 3/4 van de bieslook door de roomkaas met makreel.
  1 bosje bieslook, 1 eetlepel citroensap
 • Schep de dip in een schaaltje en bestrooi met de rest van de bieslook.
  1 bosje bieslook
 • Serveer met de chips.
  chips om mee te serveren
Trefwoord bieslook, citroensap, dip, makreel, roomkaas, snack, snacks

Dit is geen gesponsorde post. Ik werd niet verplicht om iets te posten. Ik heb mijn eigen benzine betaald. Mijn eigen tijd erin gestoken.

Lees voor meer mijn disclaimer.

Misschien vind je dit ook leuk

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer