Aziatische vissoep met kabeljauw

door Es
Aziatische vissoep met kabeljauw
(Geen zin om alles te lezen?) Klik dan -> Naar recept gaan

Aziatische vissoep met kabeljauw.
Want vrijdag is visdag.

Nu ben ik mij er van bewust dat (nu, april 2023) kabeljauw niet een stukje vis is dat budgetvriendelijk is. En dan heb ik het niet eens over de vis…

Maar geen nood. Deze soep is net zo goed met ieder andere witvis. Dat kan de koolvis uit de diepvries (vis uit de diepvries is altijd iets gezelliger geprijsd…) zijn. Pangasius, tilapia, heek of wat je maar kunt vinden.

Ook een tip: Ik heb niet altijd kokosmelk in huis. Maar ik heb altijd wel een stuk santen in de (koel)kast liggen. Deze kun je gewoon op lossen in water of bouillon en dan heb je ook kokosmelk. En een ander voordeel is dat het veel minder zwaar is in je boodschappentas en minder plek inneemt.

Peultjes zijn ook niet altijd de goedkoopste, maar vervang deze door sperziebonen of snijbonen. Wel even iets langer koken (ongeveer 6 minuten).
Net zo lekker.

Enfin.

Nog steeds geniet ik van mijn quilty pleasure. Ik vind het enig om te zien hoe Jan Willem helemaal opbloeit . Van ‘Zure Tiny’ tot een verliefde puber die heel de dag met een lach om zijn mond loopt.

Maar mijn favoriete plek om te gluren is en blijft de keuken.
Kijk. Ik weet het. Een pannenkoek is plat. Maar laat je Isaac met een spatel bij de pan met pannenkoek staan, dan is hij écht plat!

Man, man, man. Hij is gespierd en heeft gerust kracht. Maar laat alsjeblieft die pannenkoek met rust! Op het puntje van mijn stoel roep ik uit ellende: ” Isaaaaac! Stop daarmee!”
Het is pure pannenkoek mishandeling.

Verder vermoed ik dat de mensen die nu nog over zijn, na dit avontuur zeker een jaar lang geen pindakaas meer eten. Want als het geld weer eens op is, dan is er alleen nog bruin brood, jam en pindakaas.
In het beste geval…. (Maar pindakaas is er altijd!)

Benieuwd naar nog meer recepten? Volg mij dan op Pinterest!
Nog meer visrecepten? Klik dan hier.

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Es
Deze vissoep is snel gemaakt. Lekker als lunch, voorgerecht of als licht hoofdgerecht. Neem in plaat van kabeljauw gerust een andere (wit) vis. Ook lekker met wat gamba's of garnalen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Pollepel
  • 1 kookpan minimaal 3 liter
  • 1 Snijplank
  • 1 Mes

Ingrediënten
  

  • 500 gram kabeljauw in kleine blokjes diepvries is ook prima
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 ui gesnipperd
  • scheutje olie
  • 2 blokjes visbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 250 gram peultjes
  • 1 lente-ui in ringen gesneden
  • ½ bosje koriander grof gehakt
  • 2 rode pepertjes (eventueel) in kleine ringetjes gesneden

Instructies
 

  • Verhit de olie in een wok en fruit de ui tot hij glazig ziet.
  • Voeg de currypasta toe en bak deze een paar minuten mee, totdat alles goed begint te geuren.
  • Schenk de kokosmelk, de tomatenblokjes en 300 milliliter water in de pan.
  • Doe de visbouillonblokjes in de pan.
  • Breng alles op hoog vuur aan de kook.
  • Voeg de peultjes toe en kook deze 2 minuten mee.
  • Draai dan het vuur zachter zodat de soep af en toe zachtjes bubbelt.
  • Voeg de kabeljauw toe.
  • Laat de vis nu in ongeveer 6 tot 8 minuten gaar worden.
  • Serveer de soep in kommen.
  • Bestrooi met de lente-ui en koriander.
  • Strooi er eventueel wat ringetjes rode peper over als je van pittig houdt.
  • Serveer met (plat)brood of gekookte rijst.

Notities

Trefwoord bouillonblokje, currypasta, kabeljauw, kokosmelk, koriander, lente-ui, pepertjes, peultjes, soep, tomatenblokjes, vis, visbouillon
Misschien vind je dit ook leuk

You may also like

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voor functionaliteit en uw gebruiksgemak gebruiken wij cookies. Door op accepteren te klikken gaat u hiermee akkoord. Accepteren Lees meer