Hutspot a la Betty
In deze gemoedstoestand kwam ik aan bij de manege. Waar het héérlijk rook! Ik vroeg aan Betty wat ze had gekookt.
Hutspot, met kruiden en prei, vertelde ze. Zonder schroom heb ik direct het recept gevraagd en het is een blijvertje al twee jaren.
Heerlijk met gestoofd rundvlees, maar nog lekkerder met Daging Semoor! 😉
Deze hoeveelheid is bij ons genoeg om twee keren mijn gezin te voorzien van voedsel. Vries het eventueel is, opgewarmd een nog groter succes! 🙂
Nodig voor 4 personen:
300 gram winterpeen of wortelen, schoongemaakt en in stukken gesneden
300 gram prei, schoongemaakt en in grove ringen gesneden
3 grote uien, gepeld en in grove stukken gesneden
1 kilo geschilde aardappelen, in gelijke stukken gesneden
Geheim ingrediënt: Een zakje nasi kruiden! (geweekt in heet water)
Eventueel nog wat zout en/of peper naar smaak
beetje melk om de stamppot wat smeuïger te maken
En dan? Zo maak je hutspot a la Betty:
Doe alles in een pan, behalve de nasi kruiden, kook alles gaar (ongeveer 20 minuten). Giet het af, giet de melk erbij om wat warm te laten worden.
Maak er een stamppot van en roer de nasi kruiden erdoor.
Eet smakelijk, en Betty, bedankt!
X, S

Geef een antwoord