• Contact
  • Disclaimer

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
You are here: Home / Recepten / SaltBars (ZoutZeep)

Recepten

SaltBars (ZoutZeep)

0
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Eén van mijn favoriete zeep recepten is de ‘SaltBar’. Deze harde zeep schuimt geweldig en door zijn hoge overvetting is hij niet zo uitdrogend als je zou denken.

Kokosolie (en ook bijvoorbeeld Palmvet) hebben als eigenschap dat ze in verzeepte toestand meer uitdrogend zijn dan een andere olie. Maar in een Saltbar is kokosolie een geweldige schuimvormer!

Door het zout dat wordt toegevoegd (wel tot 120% van het totale gewicht van de batch!) wordt de zeep ‘rockhard’. Nadat de zeep in de mal zit laat je de zeep tot een loeihete gel komen. En dan is het een kwestie van snel snijden zolang de zeep nog heet is. Doe je dat niet dan zit je met heel wat leuke ‘zout-zeep-brokken’ opgescheept! (Hier spreekt een ervaringsdeskundige! ;))

Saltbars worden vaak overvet met een flink aantal procenten. 10 tot 20% overvetting is geen uitzondering. Mijn Saltbars overvet ik tot 20%. En in mijn favoriete recept gebruik ik daar amandelolie en kokosolie voor.
In mijn luxe recept gaat er sheabutter in voor een extra rijke overvetting.

Deze ZoutZeep is een energie gevende zeep. Lekker om ‘s morgens een douche mee te nemen en verkwikt weer uit de cabine te stappen. Dit komt door zijn speciale Etherische Oliën mengsel waarin Japanse Pepermunt een grote rol speelt.

SaltBar Energy

SaltBar Energy

Hij moet nu nog een aantal weken rijpen. Omdat zeep nu eenmaal beter wordt naarmate hij wat langer heeft gelegen.

Ik denk dat ik hem binnenkort weg ga geven. Gewoon omdat ik vandaag in zo een bui ben! 😀

Ook lekker:

  • Waarom heet mijn blog Es’ Factory?Waarom heet mijn blog Es’ Factory?
  • Halloween Foodswap mijn pakketHalloween Foodswap mijn pakket
  • Pittige venkel worst zelf maken receptPittige venkel worst zelf maken recept
  • Winterse kruidige granola zelf makenWinterse kruidige granola zelf maken
  • Kookboek Nanban Tim AndersonKookboek Nanban Tim Anderson
  • Braziliaanse kokos limoen puddingBraziliaanse kokos limoen pudding
  • Stamppot spinazie gerookte makreel maaltijd receptStamppot spinazie gerookte makreel maaltijd recept
  • Kookboek Heerlijke ChaosKookboek Heerlijke Chaos
  • Weekmenu maaltijden week 10Weekmenu maaltijden week 10

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

0
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Comments

« Deeg voor Koekjes
Zeep met Ossewit »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Es op Social Media:

  • Bekijk het profiel van esfactory.nl op Facebook
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Twitter
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Instagram
  • Bekijk het profiel van EsFactory op Pinterest

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.842 andere abonnees

tien euro zomer korting bij AH.nl

Nieuwsgierig? Volg me op Snapchat!

Snapcode Es

Scan de code van het plaatje.

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Bananen kwark muffins bakken zonder suiker...
    Het is maar goed dat ik regelmatig met Simone een dagje kook. Anders zouden er nooit zoete recepten
    2.5k x gedeeld
  •  
    Pittige sperziebonen speklapjes recept...
    Snapchat. Heel hip enzo. Maar ook best ingewikkeld voor, laten we zeggen, mensen boven een bepaalde
    1.9k x gedeeld
  •  
    Recept frikandel broodje zelf maken...
    Soms is het maar goed dat je niet altijd alles weet als moeder. Ik vermoed dat je anders binnen een
    1.8k x gedeeld
  •  
    Recept zelf grote gevulde loempia maken...
    Van die grote loempia’s, die van de Chinees. Die maak je heel makkelijk zelf. Hieronder lees j
    1.7k x gedeeld
  •  
    Kwark yoghurt taart zonder oven recept...
    Een aantal jaren geleden deed ik met Simone de Budget Challenge. Ik vond het enig en voelde me zo ge
    1.3k x gedeeld

Mijn favoriete borden

Borden & Zo

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

Topblogs
Topblogs

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Recept Thaise viskoekjesmet koriander en lenteui

Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Blogsociety

BlogSociety

Latest and greatest

Winterse bospaddenstoelensoep recept

Winterse bospaddenstoelensoep recept

Studio Koffietijd 5 uur Life La Lotteria Amsterdam

La Lotteria in Amsterdam

Kookboek Delicious Elke dag bijzonder

Kookboek Delicious Elke dag bijzonder

Kookboek My Asian Kitchen

Kookboek My Asian Kitchen

Budget Maaltijdenplanning week 49

Budget maaltijdenplanning week 49

Copyright © 2019 · Divine theme by Restored 316

Dit blog maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Omdat het niet gaat om privé gegevens denken wij dat het ok is, U gaat akkoord door op de link te klikken. Accepteer Lees meer...
Privacy & Cookies Policy
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.