• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Tortilla zelf maken

Brood Echt Eten Hapjes en Snacks Pasta en andere deegwaren Recepten Voorraad maken Wereldgerechten

Tortilla zelf maken

Na aardappelen, rijst, pasta, gebakken aardappelen, gebakken rijst (nasi goreng), pasta-ovenschotel, aardappelpuree en nog een keer pasta, was ik het beu. Tijd voor iets anders.

Tortilla. Een soort pannenkoek waar je iets lekkers in doet en die je met je handen eet. Wat voor mij zoveel betekend als “weinig afwas”.
Zo ben ik.

Tortilla zelf maken

Tortilla zelf maken

Tortilla zelf maken

Es
Tortilla's zijn prima thuis te maken. Ze vriezen ook goed in. Vul ze met groenten, bonen, vis, vlees of kip.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 4 min
Totale tijd 19 min
Gang Brood bakken
Keuken Zuid Amerikaans
Porties 10 tortilla's

Ingrediënten
  

  • 70 gram volkorenmeel kan vervangen worden door gewone bloem
  • 265 gram bloem
  • 4 gram zout
  • 55 gram olijfolie of reuzel origineel
  • 200 gram kokend water

Instructies
 

  • Meng bloem, volkorenmeel, zout en het olijfolie of reuzel door elkaar.
  • Kneed het goed met je handen tot het lijkt of je grof zand in je kom hebt.
  • Kook het water, maak een kuiltje in je ‘deeg’ en giet er 200 milliliter kokend water op. Dit gaat handig door de kom op een weegschaal te zetten.
  • Meng alles met een vork tot je het met je handen verder kunt kneden.
  • Kneed het goed door tot je een soepel deeg hebt.
  • Maak er 10 balletjes van, ze wegen ongeveer 60 gram per stuk.
  • Leg de balletjes op een bord, dek ze af met wat vershoudfolie en laat ze minimaal 1 uur staan (maximaal 8 uren). Door het rusten kun je ze straks makkelijker uitrollen.
  • Rol de balletjes deeg uit op een werkvlak dat is bestoven met wat bloem. Je kunt ze zo dun uitrollen als je wilt, maar hoe dunner hoe beter.
  • Neem een koekenpan en zet die op een medium/ heet vuur.
  • Bak de tortilla’s één voor één in de droge koekenpan. Per kant moeten ze ongeveer 2 minuten of tot er ‘blazen’ opkomen. Bak ze niet te bruin. Just saying.
  • Je kunt ze nu gebruiken of je kunt ze bewaren in de koelkast (2 dagen) of invriezen. Ontdooi ze dan even in de magnetron.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Tortilla zelf maken
Es' Factory
Gepost op
2010-02-14
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)


Reageer

« Aardbei Peper Zeep
DNZC, Derde Nederlandse Zeep Congres »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}