Na aardappelen, rijst, pasta, gebakken aardappelen, gebakken rijst (nasi goreng), pasta-ovenschotel, aardappelpuree en nog een keer pasta, was ik het beu. Tijd voor iets anders.
Tortilla. Een soort pannenkoek waar je iets lekkers in doet en die je met je handen eet. Wat voor mij zoveel betekend als “weinig afwas”.
Zo ben ik.
Tortilla zelf maken

Tortilla zelf maken
Tortilla's zijn prima thuis te maken. Ze vriezen ook goed in. Vul ze met groenten, bonen, vis, vlees of kip.
Ingrediënten
- 70 gram volkorenmeel kan vervangen worden door gewone bloem
- 265 gram bloem
- 4 gram zout
- 55 gram olijfolie of reuzel origineel
- 200 gram kokend water
Instructies
- Meng bloem, volkorenmeel, zout en het olijfolie of reuzel door elkaar.
- Kneed het goed met je handen tot het lijkt of je grof zand in je kom hebt.
- Kook het water, maak een kuiltje in je ‘deeg’ en giet er 200 milliliter kokend water op. Dit gaat handig door de kom op een weegschaal te zetten.
- Meng alles met een vork tot je het met je handen verder kunt kneden.
- Kneed het goed door tot je een soepel deeg hebt.
- Maak er 10 balletjes van, ze wegen ongeveer 60 gram per stuk.
- Leg de balletjes op een bord, dek ze af met wat vershoudfolie en laat ze minimaal 1 uur staan (maximaal 8 uren). Door het rusten kun je ze straks makkelijker uitrollen.
- Rol de balletjes deeg uit op een werkvlak dat is bestoven met wat bloem. Je kunt ze zo dun uitrollen als je wilt, maar hoe dunner hoe beter.
- Neem een koekenpan en zet die op een medium/ heet vuur.
- Bak de tortilla’s één voor één in de droge koekenpan. Per kant moeten ze ongeveer 2 minuten of tot er ‘blazen’ opkomen. Bak ze niet te bruin. Just saying.
- Je kunt ze nu gebruiken of je kunt ze bewaren in de koelkast (2 dagen) of invriezen. Ontdooi ze dan even in de magnetron.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geef een reactie