Hamburgers zelf maken
Niks beters voor je geest dan een grote hamburger. Instant goed humeur, zeg maar. 😉
Oh. En eet het alleen met goede vrienden en familie. Het is nogal rommelig eten. Maar dat is juist goed. Voor je humeur.
(Deze foto doet mijn hart krimpen van ellende…. Ik wil echt een nieuwe camera. Eén die het wel overleefd in ons huishouden. De andere 3 hebben een kort, maar heftig leven gehad…. ‘Living the fast lane’ hier….)
Nodig:
Brooddeeg, voor extra gezond vervang je een deel van de gewone bloem door volkorenmeel, let er dan wel op dat er extra bloem door het deeg gaat anders blijft het plakkeriger dan nodig is. (je kunt dat recept gebruiken, maar ieder ander deeg voldoet.)
Hamburgers. Ik maak ze zelf. Ik neem worstvlees (velletje van de worst halen) en gehakt. Half om half. Ik snij dan een peper fijn en meng die door het mengel. Maak er platte schijven van. Elke soort verse worst kun je hiervoor gebruiken. Rund, varken met of zonder venkel.
Bak het brood in bolletjes, bestrooi ze eventueel met sesamzaad.
Bak de hamburgers in een pan (ik gebruik een loei hete grillpan).
Beleg de broodjes met tomaat, sla, (gebakken) ui, tomatenketchup, gesneden peper uit het zuur, mayonaise, mosterd en/ of alles wat je lekker vind. (Honing mosterd is ook lekker.)
Leg eventueel voor het einde van de baktijd van de hamburger een plak kaas er op. Laat iets smelten.
Serveer met of zonder friet. Zelf gesneden en gebakken. (Link)
Uiteraard.

Geef een antwoord