Kipnuggets zelf maken
Hier leg ik uit dat mijn foto’s crappy zijn. Het maakt me niet meer uit. De pijn is al over. (Bij een update staat hier nogmaals het recept. Voor mijn 52 doelen maakte ik betere foto’s dan bovenstaande. En dat was niet moeilijk.)
Kipnuggets maken is een fluitje van een cent. Ik kan het op een halve vierkante meter. Ik was niet zo graag af, vandaar.
Zo ben ik.
Veel heb je er niet voor nodig. Je kunt er zoveel maken als je wilt en je kunt de de kipnuggets die over zijn bewaren in de koelkast (2 dagen) of ze invriezen voor een volgende keer. Maak er gerust meer. Zo heb je een voorraad in de vriezer en binnen no time zet je ze op tafel. Of als snack doen ze het ook goed.
Hieronder de hoofdrol spelers van de Kipnuggets.
.Je zet klaar:
Een bordje met bloem en kruiden (zout, peper etc.
Nog makkelijker: Neem kipkruiden en roer die door de bloem.
Cornflakes. Neem een paar handjes, stop dit in stevige plastic zak en plet ze.
Een kommetje met 2 geklutste eieren.
Kipfilet. Snijdt deze in (‘gelijke-ige’) stukken.
Zo.
Wentel de kip door de bloem met kruiden. De kip moet aan alle kanten bedekt zijn.
Dan door het geklutste ei. Mocht je niet helemaal genoeg ei hebben dan kun je er een scheutje melk/ room of water bij doen.
De bloem die over blijft doe ik weer door de cornflakes. Scheelt ook afwas. Anders heb je twee borden nodig.
Leg dan de kip in het cornflakes/ bloem mengsel. Druk het goed aan en druk ze ietsjes plat. Dan zijn ze sneller gaar.
Tot slot bak je de kipnuggets in niet al te hete olie. Ongeveer 160 graden en 5 tot 8 minuten.
Neem een ruime pan en een flinke laag (zonnebloem) olie. Bak de kipnuggets tot ze goudbruin en krokant zijn.
Geef een reactie