• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Kipnuggets zelf maken

Echt Eten Gevogelte Hapjes en Snacks Recepten

Kipnuggets zelf maken

Kipnuggets zelf maken

Kipnuggets zelf maken

Hier leg ik uit dat mijn foto’s crappy zijn. Het maakt me niet meer uit. De pijn is al over. (Bij een update staat hier nogmaals het recept. Voor mijn 52 doelen maakte ik betere foto’s dan bovenstaande. En dat was niet moeilijk.)

Kipnuggets maken is een fluitje van een cent. Ik kan het op een halve vierkante meter. Ik was niet zo graag af, vandaar.
Zo ben ik.

Veel heb je er niet voor nodig. Je kunt er zoveel maken als je wilt en je kunt de de kipnuggets die over zijn bewaren in de koelkast (2 dagen) of ze invriezen voor een volgende keer. Maak er gerust meer. Zo heb je een voorraad in de vriezer en binnen no time zet je ze op tafel. Of als snack doen ze het ook goed.

Hieronder de hoofdrol spelers van de Kipnuggets.

.Je zet klaar:

Een bordje met bloem en kruiden (zout, peper etc.
Nog makkelijker: Neem kipkruiden en roer die door de bloem.

Cornflakes. Neem een paar handjes, stop dit in stevige plastic zak en plet ze.

Een kommetje met 2 geklutste eieren.

Kipfilet. Snijdt deze in (‘gelijke-ige’) stukken.

Zo.

Wentel de kip door de bloem met kruiden. De kip moet aan alle kanten bedekt zijn.

Dan door het geklutste ei. Mocht je niet helemaal genoeg ei hebben dan kun je er een scheutje melk/ room of water bij doen.

De bloem die over blijft doe ik weer door de cornflakes. Scheelt ook afwas. Anders heb je twee borden nodig.

Leg dan de kip in het cornflakes/ bloem mengsel. Druk het goed aan en druk ze ietsjes plat. Dan zijn ze sneller gaar.

Tot slot bak je de kipnuggets in niet al te hete olie. Ongeveer 160 graden en 5 tot 8 minuten.

Neem een ruime pan en een flinke laag (zonnebloem) olie. Bak de kipnuggets tot ze goudbruin en krokant zijn.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


9 Reacties

« Het geeft je een idee…
Pastasaus met rundvlees zelf maken »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}