Pastasaus met rundvlees zelf maken
Maak een grote pan en vries een deel weer in.
Altijd handig.
Meng de saus met een extra pak gezeefde tomaten en je hebt een prima lasagne saus. Bleekselderij is een must. Zonder is het niet echt saus. Saus zoals saus hoort te zijn. Saus die aan je pasta blijft plakken en niet op je bord blijft liggen. Vraag me niet hoe ik het weet.
Meestal gebruik ik rundvlees hiervoor.
Stoofvlees. Maar gehakt kan ook prima. Scheelt aanzienlijk in tijd. Of hamburgers die je rul bakt. Ook lekker. Enfin.
1 kg rundvlees, als het stoofvlees is hoef je het niet te snijden, het valt vanzelf uit elkaar
2 stengels bleekselderij< in smalle schijfjes gesneden
1 grote winterwortel of een paar kleine, in stukjes gesneden
2 theelepels rozemarijn
2 theelepels tijm
2 uien, in stukken gesneden
knoflook, naar smaak
1 blik gepelde tomaten
1 pak gezeefde tomaten
peper en zout naar smaak (tip: een bouillonblokje erin is ook lekker.)
Bak de de ui en eventueel knoflook zachtjes aan tot het zacht is. Doe de bleekselderij en wortel erbij en bak dit op zacht vuur tot het ook zacht(er) is. Ik maak me nooit zo druk. 10 minuten of zo. Leeg het blik gepelde tomaten en het pak gezeefde tomaten in de pan en leg er een deksel op. Laat dit in ieder geval een half uur tot 45 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren.
Bak in een andere pan het vlees aan tot het bruin is. Of bak het gehakt/ hamburgers rul. Voeg dit bij de tomatensaus. In principe is dit klaar om geserveerd te worden.
Met pasta.
Uiteraard.
Of rijst.
Ook lekker.
Bij stoofvlees is het een kwestie van het vlees gaar laten worden in de tomatensaus. Uren. Het liefst.
Ik ben een groente liefhebber en doe er nog wel eens een Italiaanse groentemix erdoor. Of champignons.
Serveer met (zelf gemaakte) pasta.
Geef een reactie