• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Gestoofde hamlappen in mosterd

Echt Eten Varkensvlees

Gestoofde hamlappen in mosterd

 

Gestoofde hamlappen in mosterd

Gestoofde hamlappen in mosterd

Rundvlees is lekker wanneer het lang gestoofd heeft. Door de lange garing wordt het vlees mals. Maar ook hamlappen of varkenslappen worden zacht en mals van stoven.

Ik stoof ze soms met champignons om ‘meer’ er van te maken. Dochterlief eet toch al niet zo graag vlees. Partnerlief weer wel. Met wat ‘viswerk’ zorg ik toch voor een maaltijd waar zij beiden blij van worden.

Hier vinden ze het lekker met een stamppot. Of gekookte aardappelen.

 

Nodig:

Hamlappen
Peper, zout en kruiden (naar eigen smaak en behoefte)
Twee flinke eetlepels mosterd, naar smaak (door het zuur van de mosterd wordt het vlees mals)
Plak ontbijtkoek
Scheut ketjap
Ketchup, ongeveer 4 eetlepels
Boter/ Olie om in te bakken
Water om te blussen
Vulling: champignons (potje of vers), paprika, lenteui, of een combinatie van deze

Bereiden:

  • Bestrooi de hamlappen met wat zout, peper en kruiden.
  • Verwarm de boter/ olie in een pan en bak de hamlappen bruin.
  • Voeg de mosterd, ketchup en ketjap toe.
  • Blus af met wat water. Zoveel water dat ze net niet onder staan.
  • Leg het stuk ontbijtkoek erop en laat het vlees op zacht vuur sudderen tot het zacht is. (Ongeveer 1,5 uur)
    Roer regelmatig even in de pan om aanbakken te voorkomen.
  • Breek eventueel iets grote stukken vlees doormidden.
  • Eventueel af en toe water toevoegen. Mocht het droog dreigen te koken of aan te bakken.
  • Voeg een kwartier voordat je het serveert de champignons en/ of lente ui toe. Wil je paprika gebruiken? Voeg dit dan iets eerder toe om het wat zachter te laten worden.
  • Serveer deze gestoofde hamlappen met hutspot, gekookte aardappelen met groente, aardappelpuree, rijst of wat je lekker vind. Maak meer in één keer, het laat zich prima invriezen of voor de volgende dag.
  • Vaak is het na een dag nog lekkerder.

 

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Gestoofde hamlappen in mosterd
Gepost op
2010-05-27
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 13 Review(s)


6 Reacties

« Hutspot, nog een keer
Hello Sweeties! »

Reacties

  1. Es zegt

    30/10/2018 om 11:59

    Hallo Lia,
    Dankjewel voor je leuke reactie!

  2. Lia zegt

    29/10/2018 om 18:35

    Vanavond de varkenslappen met hutspot gemaakt. Het was verrukkelijk zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor dit heerlijke recept.

  3. Es zegt

    06/03/2018 om 18:36

    Dankjewel voor je leuke reactie Yvonne! Fijn om te horen dat het goed smaakte! 🤗

  4. Yvonne zegt

    06/03/2018 om 18:32

    Super lekker, vlees smaakte lekker maar de saus …..mmmmmm.😃

  5. Es zegt

    02/10/2017 om 13:56

    Hallo Joop,

    Dank voor je recept! Dat ziet er ook goed uit!

  6. Joop S. zegt

    02/10/2017 om 13:00

    Bedankt voor het recept, hier mijn interpretatie:

    GESTOOFDE HAMLAPPEN IN MOSTERD

    Rundvlees is lekker wanneer het lang gestoofd heeft. Door de lange garing wordt het vlees mals. Maar ook Hamlappen of Varkenslappen worden zacht en mals van stoven.

    Ik stoof ze soms met champignons om ‘meer’ er van te maken.

    Nodig:

    Hamlappen
    Peper, zout en kruiden (naar eigen smaak en behoefte)
    Twee flinke eetlepels mosterd, naar smaak (door het zuur van de mosterd wordt het vlees mals)
    Plak ontbijtkoek
    Scheut ketjap
    Ketchup, ongeveer 4 eetlepels
    Boter/ Olie om in te bakken
    Water om te blussen
    Vulling: champignons (potje of vers), paprika, lenteui, of een combinatie van deze

    Bereiden:

    Bestrooi de hamlappen met wat zout, peper en kruiden.(geheel mengen ik kom)
    Verwarm de boter/ olie in een pan en bak de hamlappen bruin. op 9 ca. 5 minuten
    Uien toevoegen, even meebakken
    Voeg de mosterd, ketchup en ketjap toe.
    Blus af met wat water. Zoveel water dat ze net niet onder staan.
    Leg het stuk ontbijtkoek erop en laat het vlees op zacht vuur sudderen op 3 tot het zacht is. (Ongeveer 1,5 uur)
    Roer regelmatig even in de pan om aanbakken te voorkomen.
    Breek eventueel iets grote stukken vlees doormidden.
    Eventueel af en toe water toevoegen. Mocht het droog dreigen te koken of aan te bakken.
    Voeg een kwartier voordat je het serveert de champignons en/ of lente ui toe. Wil je paprika gebruiken? Voeg dit dan iets eerder toe om het wat zachter te laten worden.

    Maak meer in één keer, het laat zich prima invriezen of voor de volgende dag. Vaak is het na een dag nog lekkerder.

    01.10.2017

    Magere Varkenslap 640gr in grote stukken
    Rode braadpan
    Peper, zout, Italiaanse kruiden(Vijzel) ca. 2 eet. afgestr.
    Mosterd Ontbijtkoek
    Ketjap
    Ketchup
    Olie en Boter
    Water 200cc
    Knoflookpoeder
    Uien middelgrote 2 in halve ringen
    Wijn 150cc
    Paprikapoeder/pittig aan het eind

    *70 minuten op 3 daarna af laten koelen, dan met pan in koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}