Waarom je zelf je chocoladepudding moet maken
Omdat je dan chocolade pudding krijgt zoals het hoort. Punt.
Dit is elke keer weer een absolute hit wanneer ik dit op tafel zet. Schoon op gaan ze. En niet te vergelijken met de chocoladepudding die je uit een pakje maakt.
Nodig (voor 4 personen):
125 gram poedersuiker
2 eetlepels custard (kan vervangen worden door maizena)
beetje zout
2 eierdooiers
1 ei
halve liter melk
100 gram chocolade (melk of puur of half om half), in stukjes
schepje oploskoffie (niet perse nodig, maar wel lekker)
een theelepel vanille aroma
2 eetlepels roomboter (echt)
Meng de eerste 5 ingrediënten met een garde of mixer door elkaar in een kom.
Doe de halve liter melk in de pan en laat de melk heet worden. Zet dan het vuur lager en schep ongeveer de helft van het ei mengsel en klop dit met een garde of mixer door elkaar.
Giet alles weer terug in de pan en blijf goed roeren. Zet het vuur iets hoger en laat aan de kook komen. Zodra de pudding kookt vuur weer lager zetten. Onder goed roeren een minuutje laten door en door heet laten worden tot het gebonden is.
Roer dan de chocolade, koffie, vanille en roomboter door de pudding en roer tot de chocolade en boter is gesmolten.
Schep in glazen of pudding vorm. Dek het af met een stuk vershoudfolie om te voorkomen dat er een vel op komt. (Of niet, hier thuis vinden de vel lekker….). Laat de pudding afkoelen en zet hem dan in de koelkast tot hij volledig koud is geworden.
Geserveerd met slagroom is dit het lekkerst!
Geef een reactie