Sinds een tijd ben ik verslingerd geraakt aan mijn ‘Sour Dough’ brood. (Recept volgt later)
Nu ik de truc onder de knie heb ben ik voor de rest van mijn leven voorzien van gist. Het brood is lekker, maar ik ben vooral voor de korst gevallen. Krokant. Anders dan al het andere brood dat ik in mijn leven al heb gebakken.
Gisteren heb ik er ‘Hamburger Buns’ van gebakken.
Het deeg heb ik dinsdag al gemaakt en in de koelkast gezet. (Dat kan heel goed en zo kan ik na mijn werkdag nog steeds zelf gebakken brood op tafel zetten)
Door het deeg zat nog een restje gekookte aardappel van ons bloemkool met kaassaus menu. Gekookte aardappel door je brooddeeg geeft een zacht, kruimig brood.
Voor de ‘Buns’ heb ik 100 gram deeg tot een bolletje gevormd. Bestrooid met wat sesamzaad (en ik doe er ook altijd wat vers gemalen zwarte peper op)
Laten rijzen en in twintig minuten (oven 190 graden Celsius) gebakken.
Hamburger gebakken, cheddar erop, Vurige Augurken en wat saus op het bolletje en een ‘Broodje Hamburger’ er van gemaakt.
Extra Vurige Augurken voor mij, natuurlijk.
Geef een reactie