Kippensoep recept volgens Es
Er heerste een virus. Griep. Bah.
Geen zin in een grote warme maaltijd dus werd het kippensoep. Joodse penicilline. Lekker. Goed.
3 kippenbouten
water
bouillonblokjes
peper (welke je lekker vind, naar smaak, ik neem gedroogde rawits)
paar handjes diepvriesgroenten
zak soepgroenten
handje spaghetti (of vermicelli)
De kippenbouten in water gaar koken (ze moeten net niet onder staan)
Bouillonblokjes, naar smaak, erbij
Als de kippenbouten gaar zijn er uit halen en wegzetten om af te koelen. Dan diepvriesgroenten (net wat er nog ligt aan aangebroken zakken, ik kies altijd voor iets met wortel en mais, maar alles kan) in het kookwater van de kip doen en aan de kook laten komen.
Haal de botjes uit de kip en hou het vel even apart. Pluk het vlees in wat grotere en kleinere stukjes. Hak het vel op een plank in heel kleine stukjes. Doe dit in de pan bij de diepvriesgroenten.
Als de diepvriesgroenten bijna gaar zijn (naar smaak) de zak met soepgroenten, kippenvlees en de spaghetti in de pan doen. Laat dit op matig vuur nog ongeveer 10 minuten koken. Of tot de spaghetti gaar is.
Ik wil altijd witte gekookte rijst in mijn soep. Dat hoort zo. Bij mij.
De volgende dag was alles weer goed.
Geef een antwoord