• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Salami in groentedeeg hapje

Brood Echt Eten Hapjes en Snacks Recepten Varkensvlees

Salami in groentedeeg hapje

Salami in groentedeeg hapje

Salami in groentedeeg hapje

Juist wanneer ik heel moe ben sta ik graag in de keuken. Ontspannen mijn deeg kneden, dingen snijden en mijn oven aan om ‘iets te maken’ doet mij goed.

Wanneer het deeg klaar is vet ik een kom in met wat olijfolie leg het deeg erin, dek het af met vershoudfolie en zet het in de koelkast. Wanneer ik dan zin en tijd heb (wel binnen een dag of 3) bak ik er iets van. Meestal gewoon brood, maar deze keer ben ik ‘los gegaan’.

Vaderlief nam van alles voor me mee van de Chinese Toko in Beverwijk. Salami, Kipkluifjes, harde tarwe meel (5 kilo), pepers (alle soorten en maten), Groningse droge worst, zachte salamiworst en gedroogde bami groenten. Het zijn gedroogde uien, prei, witte kool, groene kool en pastinaken.

Die gedroogde groenten wilde ik eens gebruiken voor een groenten brood. Met het WK ging ik voor een snack.

Nodig:

deeg voor brood, of een pak uit de winkel
één kopje gedroogde groenten, zonder kruiden (laat ze 10 minuten wellen in heet water) daarna goed laten uitlekken
salami of een andere zachte worst, in plakjes (snij de plakjes weer door midden)

Zo maak je het:

Maak het deeg zoals je gewend bent of volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Voeg bij het deeg de gewelde groenten toe. Let op, ze bevatten wat meer vocht, het kan zijn dat je wat bloem moet toevoegen om te voorkomen dat je deeg te nat wordt.

Rol het brooddeeg uit, ongeveer 5 millimeter dik. Bestuif je aanrecht met wat bloem. Niks is irritanter dan deeg datje hebt uitgerold van je aanrecht af te moeten schrapen. ‘Instante chagrijn eerste klas’ wordt ik daar van. Dus.

Neem een glas of andere ronde uitsteker. Hij moet net wat groter zijn dan de plakjes worst. Steek rondjes uit je deeg.

Leg op ieder rondje deeg een half plakje salami.

Vouw het deeg om de salami, knijp de randen goed dicht. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze eventueel met wat olijfolie en / of griesmeel.

Bak ze in een oven (200 graden Celsius) in ongeveer 15 gaar en goudbruin.

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Van bacon krijg je dorst
Kijk aan! »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}