Vurige augurken recept
Ok. Dit is één van de moeilijkste recepten*. Maar zeker de moeite waard.
Ze zijn zoet, peperig en hebben ‘bite’, deze augurken.
Ik eet ze niet alleen op mijn hamburger. Ik hak ze fijn en doe ze door de salade of door een schep mayonaise. Ze zijn ook lekker op een blokje kaas. Als ik de kans krijg eet ik ze rechtstreeks uit de pot. Wat jammer is, want de pot is dan snel leeg.
Maak gerust twee of drie potten. Die zijn minder snel op dan één pot.
Nodig:
grote pot met augurken, schijfjes (inhoud van ongeveer 720 milliliter)
flesje tabasco
suiker
Bereiden:
Laat het vocht van de augurken weglopen in de gootsteen. Giet het flesje tabasco er in leeg.
Schep er zoveel suiker op dat de deksel nog net dicht gaat.
Zet de pot op het aanrecht en schud elke dag even. Doe dit ongeveer 3 dagen. Schep er eventueel nog wat suiker bij zodat alle augurken onder staan.
Na drie dagen kun je de pot in de koelkast zetten en zijn de augurken klaar voor gebruik.
* Overdrijven is een vak dat dood serieus genomen moet worden…
[…] the side had ik de Vurige Augurken. Wederom een receptje van Esmée. En ja ze zijn vurig. M’n neus ging gelijk lopen maar ze […]