Tijdens onze vakantie aten wij onze lunch in Duitsland. In een mini bakkerijtje maakte een Duitse dame een Sandwich met Schnitzel voor ons.
“Typisch Duits”: dacht ik nog. Ik mompelde nog “Danke Schön”, waarop zij in keurig Nederlands “Graag gedaan” zei.
Tot zover mijn skills op het gebied van Duits spreken…
Maar eenmaal geproefd was ik overtuigd dat dit een heel lekker broodje is! Want eerlijk gezegd had ik zo mijn bedenkingen over dit broodje. Iets gefrituurds op een broodje zit niet in mijn systeem, zeg maar.
Sandwich met Schnitzel
Nodig (voor 4 broodjes):
1 kipfilet, in vier gelijke stukken
handje cornflakes, in een bord en fijn gemaakt
4 eetlepels bloem
kipkruiden, 2 eetlepels
1 ei, geklutst
olie om in te bakken (ruime laag)
4 mini baguettes, door midden gesneden
een gekookt ei, in plakjes
16 plakjes komkommer
2 tomaten, in plakjes
1 ui, in ringen
mayonaise
mosterd
Bereiden:
Sla de stukken kipfilet plat tussen twee stukken folie. Meng de bloem met de kruiden in een plastic zak. Leg de stukken kipfilet erbij en schudt goed. Heel goed.
Leg de broodjes klaar. Bestrijk één kant met wat mosterd en de andere met wat mayonaise. Leg op de mosterd kant de plakjes ei. Op de kant met de mayonaise een paar uien ringen en wat plakjes tomaat. Dit komt heel precies. Zo werk ik nu eenmaal.
Neem de kipfilet uit de zak en haal de stukken door het geklutste ei. Druk ze daarna goed in de geplette cornflakes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels in een paar minuten gaar en goudbruin. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
Verdeel de schnitzels over de broodjes (op de kant met tomaat en ui) en leg er een paar plakjes komkommer op. Dek af met nog wat mayonaise en leg de helft met het ei op de andere helft van het brood.
Serveer direct.
Geef een reactie