• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Varkenshaas met Gorgonzola en Room

Echt Eten Kaas Sauzen Varkensvlees Wat aten wij?

Varkenshaas met Gorgonzola en Room

Varkenshaas met Gorgonzola en Room

Ik was mijn eigen recept even beu. Marsala en zout en dan snel aanbakken in de grillpan en tien minuten (ofzo) in de oven tot ze nog net rosé zijn.

Broerlief verteld me dat hij ‘Scaloppa’ ging eten. Een nogal rijk gerecht met varkenshaas of hamlappen. Simpel en lekker. Varkenshaas was in de aanbieding. Noem het verleiding.

Genoeg voor 8 personen:

1 kilo varkenshaas
3 pakjes slagroom (200 ml)
300 gram Gorgonzola
5 tenen knoflook (meer of minder naar smaak), grof gehakt
Ik had nog een, grof gehakte, halve ui over, dochterlief had de andere helft gebruikt voor haar frikandel speciaal
paar eetlepels bloem
peper en zout, naar smaak
(Ok, ik heb gesmokkeld en toch de varkenshaas bestrooid met Masala kerrie, neem eventueel gewone kerrie of scherpe kerrie)
2 flinke glazen wijn (ongeveer 250 milliliter), in mijn geval een Australische Chardonnay
een bos peterselie, fijn gehakt
boter en / of olijfolie om in te bakken

En zo maakte ik het:

Bestrooi de varkenshaas met peper, zout (eventueel kerrie/ masala) en met wat bloem. Verhit in een grote pan de boter en / of de olijfolie.

Bak op hoog vuur de varkenshaas bruin aan alle kanten. Ik wikkel ze dan in een flink stuk aluminiumfolie en laat ze lekker warm ingepakt staan tot ik ze weer nodig heb.

Zet het vuur wat lager en voeg eventueel nog iets boter en / of olijfolie toe. Fruit nu de knoflook en eventueel een beetje uit. Blus af met de wijn en laat alles een beetje inkoken op niet al te hoog vuur.

Gisteren heb ik toen een paar aardappels geboend, ingepakt in aluminiumfolie en een uur in de oven gelegd. Nee, niet ingeprikt, dat ben ik vergeten.

Wanneer de wijn iets is ingekookt en alle alcohol is verdampt de room en de Gorgonzola toevoegen. Goed roeren (laag vuur) tot alle kaas is gesmolten.
Strooi de gehakte peterselie door de saus.

Nu kun je eventueel het vuur eronder uit zetten en later op zacht vuur de varkenshaas in de saus verwarmen. Mochten al je gezinsleden ernstig trek hebben dan leg je de varkenshaas terug in de pan en verwarm hem dan nog tien tot vijftien minuten.

IMG_3369

IMG_3376

Ook lekker:

  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Varkenshaas met Gorgonzola en Room
Gepost op
2010-09-26
Gemiddelde waardering
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)


2 Reacties

« Zoveel straten, zoveel werk
Goedemorgen, vrije dag »

Reacties

  1. Es zegt

    28/02/2017 om 10:39

    Dank voor je leuke tweaks! Klinkt goed!

  2. Herman zegt

    25/02/2017 om 19:25

    Heerlijk! Zonder kerrie maar met nootmuskaat. Rode wijn inplaats van Witte want die was open.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}