• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / De perfecte rijst om Nasi Goreng van te maken

Echt Eten Recepten Rijst

De perfecte rijst om Nasi Goreng van te maken

De perfecte rijst om Nasi Goreng van te maken

Maar ook om gewoon te eten.

Mijn oma maakte de beste Nasi Goreng. Met speklappen. In die tijd stonden ze nog niet op de verboden lijst van voedingsmiddelen. Die lijst ben ik al lang geleden kwijt geraakt, maar om niemand voor het hoofd te stoten gebruik ik in dit recept zonnebloemolie. Olijfolie mag natuurlijk ook. Reuzel zou absoluut lekker zijn, maar waarschijnlijk als misdrijf aangemerkt worden.

Enfin.

Om Nasi Goreng goed te kunnen opbakken, want Nasi betekend rijst en Goreng betekend gebakken, heb je iets van vet nodig om de rijstkorrel.
Duh.
Bakken doen we ook in vet. Ik verdenk mijn oma ervan dat precies te hebben geweten en dat ze daarom de speklappen gebruikte. Of misschien was het heel vanzelfsprekend en heb ik het gewoon niet goed begrepen. Ik hoop dat mijn gezin het mij vergeeft dat ik ze niet de perfecte Nasi Goreng heb kunnen serveren. Het leed is in ieder geval geleden.

300 gram ongekookte rijst
een kleine ui, fijn gesnipperd
1 tot 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
een theelepel zout
4 eetlepels olie (ik gebruik zonnebloem olie vanwege de smaak, of liever gezegd: geen smaak)
450 milliliter heet water

Zo maak ik het:

Verwarm de olie in een pan en fruit hier in heel zachtjes de ui en de knoflook.

De perfecte rijst om Nasi Goreng van te maken

Voeg nadat de ui en de knoflook zacht zijn geworden het zout toe en daarna de rijst in één keer.

De perfecte rijst om Nasi Goreng van te maken

Roer de rijst op middelmatig vuur goed om, zo dat alle korrels zijn bedekt met de olie. Schep de rijst nog een paar keer om op hoog vuur en zet dan het vuur laag. Voeg nu een deel van het hete water toe. De rijst moet net niet onder staan. Roer de rijst een paar minuten om tot dat er iets van het water is verdampt. Voeg dan de rest van het water toe, roer het heel even om en leg een deksel op de pan.

Kook de rijst in ongeveer een kwartier tot twintig minuten gaar.

De perfecte rijst om Nasi Goreng van te maken

Nu kun je de rijst zo eten (lekker) maar je kunt natuurlijk je favoriete wok gerecht maken. De rijst blijft mooi in vorm en bakt niet aan.

kip-rijst

Tip: Mocht je graag gele rijst maken (kleurt zo mooi bij de broccoli) voeg dan wat saffraan, koenjit, kerrie of Garam Massala toe met de ui en knoflook.

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
De perfecte rijst om Nasi Goreng van te maken
Gepost op
2011-01-07


4 Reacties

« Kip gemarineerd in karnemelk
Ontbijt met ei en aardappel »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.868 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.