• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Gehaktbrood recept

Echt Eten Missies Rundvlees Varkensvlees Wereldgerechten

Gehaktbrood recept

Gehaktbrood recept

De missie van deze maand is: Het opmaken van alle ingekochte Kerstrestanten en gekregen Kerstpakketten. De overdaad aan kazen, toastjes en chocolade passen niet meer in de kast. En op mijn heupen staan ze gewoon niet zo mooi.

Als eerste heb ik de toastjes een andere baan gegeven. In plaats van belegd te worden met calorierijk beleg gaan ze zich nuttig maken in gehakt. Simpel, goedkoop en ouderwetsch gehakt. Rundergehakt. In een brood.
Gehakttoast, dus.
Gehaktbrood, dus.

2 pakjes toast (Geen toastjes? Neem broodkruim van afbakbroodjes of gewoon brood, voeg eventueel iets zout toe)
1 grote ui
4 tenen knoflook
4 ringetjes ‘Hot Jalepeno’ (eventueel, maar dit stond ook nog in de koelkast vanwege één of ander hapje dat ook met de feestdagen genuttigd diende te worden….)
1/2 eetlepel zout
1/2 eetlepel (vlees/ gehakt of karbonade) kruidenmix (Niet in huis? Neem dan wat extra zout met wat peper en andere kruiden)
1 kilo (runder) gehakt
3 eieren
een grote hand vol, geraspte kaas (wederom: wat je in huis hebt)

Voor de topping (meng gewoon alles door elkaar, meer energie had ik niet):

een kop ketchup (ik meet niks, ik doe gewoon ‘een kop’)
5 flinke scheppen bruine basterdsuiker
1/2 theelepel nootmuskaat
een scheut tabasco (hoeft niet)

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Omdat ik al mijn energie moet gebruiken voor het opmaken van mijn Kerstrestanten doe ik alles in blender, behalve het gehakt, natuurlijk.

Dus.
Je kunt natuurlijk alles op de hand fijn snijden enzo. Maar het hoeft niet. Buiten het gehakt om alles fijn maken en met elkaar mengen.

Vet de ovenschaal iets in met olie of boter. Neem een ovenschaal mét randen. (vertrouw me hierin)
Vorm een ‘brood’ van het gehaktmengsel.

Gebruik twee derde van het ketchup mengsel en strijk dat (dik) over het gehaktbrood. Zet het gehaktbrood in de oven en laat het 45 minuten daar staan. Het is heel belangrijk dat je niks doet. Dat komt de smaak ten goede. Echt waar.

Haal na 45 kwartier het gehaktbrood even uit de oven en bestrijk het met de rest van het ketchupmengsel. Zet het nog eens 15 minuten terug in de oven.

Serveer het warm met wat je wilt of nog over hebt van defeestdagen. Wij aten er hutspot bij.

Eenmaal afgekoeld is het ook erg lekker op brood. Met Bearnaisesaus, want dat had ik nog over.

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Gehaktbrood recept
Gepost op
2011-01-04


1 Reactie

« Hey! Die poot ken ik!
Zoete en pittige vleeskrabbetjes uit de oven »

Trackbacks

  1. Weekmenu maaltijden week 33 ~ Es' Factory schreef:
    14/08/2016 om 07:01

    […] Donderdag: Gehaktbrood met aardappelpuree en doperwten […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}