Zoete en pittige vleeskrabbetjes uit de oven
Zuurkool met krabbetjes (we hebben het hier over de ribben van een varken) is een Oud Hollandsch gerecht. Maar ik vond de gestoofde versie van die krabbetjes niet zo een succes. Ze zijn te ‘zompig’ naar mijn bescheiden mening. Ik hou nu eenmaal van een krokant korstje.
Dus maak ik ze regelmatig in de oven. Bijkomend voordeel is dat je er geen omkijken naar hebt nadat ze in de oven staan.
Mocht je een extra krokant korstje willen, haal dan na anderhalf uur het alumiumfolie van de schaal en laat ze het laatste half uurtje krokant worden.

Zoete en pittige vleeskrabbetjes uit de oven
Varkensribben (ook wel vleeskrabbetjes genoemd) uit de oven. Pittig en malse ribben uit de oven. Heerlijk bij stamppot zuurkool.
Ingrediënten
- 1700 gram vleeskrabbetjes
- 100 gram bruine suiker
- 1/2 eetelepel zout
- 1/2 eetlepel gedroogde chilipeper vlokken
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel gemalen zwarte peper
- 40 gram ketchup
- 50 gram zoete chilisaus
Instructies
- De oven voor verwarmd op 180 graden Celsius.
- De vleeskrabbetjes in een grote schaal, naast elkaar gelegd.
- Alle ingrediënten door elkaar gemengd in een kom. De vleeskrabbetjes met het kruiden mengsel bedekt (gesmeerd), de schaal goed afgedekt met aluminiumfolie.
- Hierna heb ik de schaal in de oven gezet en twee uren laten staan. Mocht je het vlees wat minder zacht willen dan kun je het gerust wat minder lang in de oven laten. Maar wij vinden het lekker wanneer je het botje er zo uit kan halen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Summary

Recept naam
Zoete en pittige vleeskrabbetjes uit de oven
Es' Factory
Gepost op
Voorbereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering





Geef een antwoord