• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Zoete en pittige vleeskrabbetjes uit de oven

Echt Eten Marinades Varkensvlees

Zoete en pittige vleeskrabbetjes uit de oven

 

Zoete en pittige vleeskrabbetjes uit de oven

Zoete en pittige vleeskrabbetjes uit de oven

Zuurkool met krabbetjes (we hebben het hier over de ribben van een varken) is een Oud Hollandsch gerecht. Maar ik vond de gestoofde versie van die krabbetjes niet zo een succes. Ze zijn te ‘zompig’ naar mijn bescheiden mening. Ik hou nu eenmaal van een krokant korstje.

Dus maak ik ze regelmatig in de oven. Bijkomend voordeel is dat je er geen omkijken naar hebt nadat ze in de oven staan.
Mocht je een extra krokant korstje willen, haal dan na anderhalf uur het alumiumfolie van de schaal en laat ze het laatste half uurtje krokant worden.

Zoete en pittige vleeskrabbetjes uit de oven

Es
Varkensribben (ook wel vleeskrabbetjes genoemd) uit de oven. Pittig en malse ribben uit de oven. Heerlijk bij stamppot zuurkool.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1700 gram vleeskrabbetjes
  • 100 gram bruine suiker
  • 1/2 eetelepel zout
  • 1/2 eetlepel gedroogde chilipeper vlokken
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
  • 40 gram ketchup
  • 50 gram zoete chilisaus

Instructies
 

  • De oven voor verwarmd op 180 graden Celsius.
  • De vleeskrabbetjes in een grote schaal, naast elkaar gelegd.
  • Alle ingrediënten door elkaar gemengd in een kom. De vleeskrabbetjes met het kruiden mengsel bedekt (gesmeerd), de schaal goed afgedekt met aluminiumfolie.
  • Hierna heb ik de schaal in de oven gezet en twee uren laten staan. Mocht je het vlees wat minder zacht willen dan kun je het gerust wat minder lang in de oven laten. Maar wij vinden het lekker wanneer je het botje er zo uit kan halen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Zoete en pittige vleeskrabbetjes uit de oven
Es' Factory
Gepost op
2011-01-06
Voorbereidingstijd
0H10M
Kook tijd
2H0M
Totale tijd
2H10M
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)


Reageer

« Gehaktbrood recept
Kip gemarineerd in karnemelk »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}