Aardappel Pakketje uit de oven
Het overviel me. Een intense bui. Niet te stuiten. Alles overweldigend. En ik gaf er aan toe.
LUIHEID
Eén van de zeven zonden. Fraai is dat.
Ondanks mijn zonde hadden partnerlief en puberdochter nog steeds behoefte aan één van de eerste levensbehoeften: Eten.
*zucht*
In de kast lagen nog aardappelen zonder al te veel zand eraan. Die hoefde ik al niet te schillen. Ha! Nu alleen nog een manier vinden om ze gaar te krijgen zonder al te veel energie te gebruiken.
Mijn luiheid speelt me nog steeds een beetje parten, dus:
Zo maakte ik het:
1 tot 2 aardappelen per persoon, in blokjes gesneden
1/2 uit per persoon, fijn gehakt
een klontje roomboter, per persoon (Schrik je van roomboter? Neem dan een scheutje (olijf) olie). In dit geval had ik nog kruidenboter (roomboter, peterselie, zout, peper en knoflook) over en dat heb ik gebruikt.
zout en peper naar smaak, wees niet te zuinig met zout
Note: ik heb er wat ‘Piri Piri’ kruiden bij gedaan voor extra pit.
Extra: Aluminium folie, groot stuk per persoon
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Pak een groot stuk aluminium folie en vouw het dubbel. Leg in ieder stuk aluminium folie aardappel, ui, roomboter, peper en zout.
Vouw het pakketje goed dicht zodat er geen stoom uit kan ontsnappen.
Leg ze in de voorverwarmde oven en wacht 45 minuten tot ze klaar zijn. Kijk uit met openmaken!
Iets dat ik me bedacht:
Dit gerechtje leent zich prima voor grotere gezelschappen. Alles is van te voren te bereiden. De aardappel kan in stukjes gesneden bewaard worden in water (niet langer dan een dag) en de ui is prima te bewaren in een diepvrieszakje.
Wanneer de tijd rijp is stel je snel de pakketjes samen en legt ze in de oven. Er passen met gemak een stuk of 14 van die pakketjes in een normale oven.
Geef een reactie