Karamel zelf maken
Zo nu en dan snakt mijn lijf naar zoet. Het liefst zo zoet dat alleen al, bij het denken eraan, mijn tandarts zijn volgende vakantie naar de Maldiven boekt.
Deze Karamel voldoet. Mierzoet, romig en smeerbaar. Prima om snel op een stuk ontbijtkoek te smeren om daarna je tanden te poetsen en naar bed te gaan.
Nodig:
1 blik zoete gecondenseerde melk (Friese Vlag, bij de koffiemelk)
100 milliliter honing
75 gram roomboter, ja roomboter. Margarine is een ‘No Go’.
150 gram bruine basterd suiker of rietsuiker (Rietsuiker kan een beetje bleke karamel opleveren)
Zo maakte ik het:
Doe alles behalve de gecondenseerde melk in een pan op middelmatig vuur. Roer goed tot het gaat borrelen. Laat het ongeveer 2 tot 3 minuten borrelen tot het een caramel kleur heeft gekregen. Zet dan het vuur uit. Pas op! Heet!
Roer dan snel de gecondenseerde melk erdoor. Pas op! Heet! Kan spetteren!
Giet het in een weckpot, laat afkoelen.
Eet dit op/ met alles dat karamel kan verdragen. IJs, Ontbijtkoek, Appeltaart, Vla of iets anders waar je tandarts blij van wordt.
Note: Voor de mensen die het opvalt: Ik heb roomboter op mijn ontbijtkoek gedaan, ik maak graag mijn cardioloog blij.
Geef een reactie