Pasta Carbonara à la Es
Hartverwarmend, Voedzaam en ‘Appeltje Eitje’ om te maken.
Nodig:
1 keer het recept voor kaassaus
een bakje champignons, champignons in plakjes gesneden
500 milliliter kookvocht van de spaghetti
150 gram hamblokjes
tijm, peterselie en / of rozemarijn, naar smaak. (vers of gedroogd, dat maakt niet zo veel uit)
300 gram spaghetti, gekookt, afgegoten en kort door geroerd met olijfolie
beetje boter en / of (olijf)olie om de champignons in te bakken
vers gemalen zwarte peper, naar smaak
Ik maak het zo:
In een grote pan bak ik de champignons in wat boter en olijfolie. Wanneer ze vocht los laten haal ik ze uit de pan en zet ze weg op een bord.
Maak dan de kaassaus volgens het recept. Breng op smaak met de vers gemalen zwarte peper, tijm, peterselie en / of rozemarijn. Roer er de champignons en de ham doorheen.
Vlak voor het serveren de spaghetti door de saus roeren. Voeg een scheutje van het kookvocht door de saus en spaghetti om het romiger te maken.
Lekker met een groene salade.
Note: Ik kook mijn pasta altijd in wat bouillon. Dat geeft meer smaak. Je kunt eigen gemaakte bouillon gebruiken, maar van een blokje gaat ook prima. Neem 1 blokje op een ruime liter water.
Euh. Ja. Dat is al een oude post…. Hahahahaha 😂
Hee,
Weer eens wat anders zo! Haha
Groet,
Niels