Gisteren was ik weer eens in de LIDL. Ik ben dol op die winkel.
Partnerlief ook. Steevast neemt hij één tasje mee in de hoop dat ik mijn boodschappen daar op afstem. “Eén tas is genoeg, toch?”: vraagt hij altijd hoopvol.
“De kofferbak is net groot genoeg”: denk ik dan altijd, maar ik zeg heel wijselijk niks.
Na ons bezoek aan de LIDL wil ik zo snel mogelijk naar huis. Mijn kasten inruimen, thee zetten, mijn camera pakken en kijken wat ik zal gaan koken.
Waar ik gisteren helemaal blij van werd was onder andere een Parelhoen voor maar 5 Euro, een pot Blue Berry Confiture, magnetron Poporn met botersmaak (Puberdochter vind me weer helemaal geweldig) en een pak voor een Elzasser Uientaart.
Het werd de uientaart. Met stukjes biefstuk die ik met 50% korting had gevonden in de Natuurwinkel ernaast. (Sst! Niet verder vertellen dat ik daar ook nog speltbloem, spelt volkoren en pompoenpitten heb gekocht.)
Nodig:
1 pak Uientaart (LIDL)
1 pak diepvries spinazie, ontdooid en iets uitgelekt
250 milliliter melk (op het pak staat 500 milliliter, maar omdat de spinazie bevat ook nog wat water, dus nam ik de helft)
100 milliliter water (voor het pakje dat het deeg maakt)
twee eetlepels olijfolie (voor het pakje dat het deeg maakt)
1 pak spekjes, uitgebakken (eventueel, het wordt er wel iets zouter van)
een springvorm, ingevet met boter
Zo maakte ik het:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
Het deeg aanmaken met 100 milliliter water en twee eetlepels olijfolie. Ik heb het gewoon met een vork tot een bal deeg geroerd. Dit deeg hoeft niet echt goed door gekneed worden, liever niet zelfs want dan wordt hij niet zo krokant. Leg het even weg op je aanrecht op flink wat bloem. (Plakt!)
Meng dan het de melk met het pakje uienmix en voeg de spekjes toe (eventueel)
Meng dan met een vork de spinazie er door.
Bekleed de springvorm met wat boeter, leg het deeg erin en vul de taart met het spinazie en ui mengsel.
Bak de taart in ongeveer een half uur gaar. Ik vond het warm lekker, maar koud kan hij prima in de zomer geserveerd worden.
Geef een reactie