• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Spinazie Uientaart, pakje-zakje

Recepten

Spinazie Uientaart, pakje-zakje

Gisteren was ik weer eens in de LIDL. Ik ben dol op die winkel.
Partnerlief ook. Steevast neemt hij één tasje mee in de hoop dat ik mijn boodschappen daar op afstem. “Eén tas is genoeg, toch?”: vraagt hij altijd hoopvol.

“De kofferbak is net groot genoeg”: denk ik dan altijd, maar ik zeg heel wijselijk niks.

Na ons bezoek aan de LIDL wil ik zo snel mogelijk naar huis. Mijn kasten inruimen, thee zetten, mijn camera pakken en kijken wat ik zal gaan koken.

Waar ik gisteren helemaal blij van werd was onder andere een Parelhoen voor maar 5 Euro, een pot Blue Berry Confiture, magnetron Poporn met botersmaak (Puberdochter vind me weer helemaal geweldig) en een pak voor een Elzasser Uientaart.

Het werd de uientaart. Met stukjes biefstuk die ik met 50% korting had gevonden in de Natuurwinkel ernaast. (Sst! Niet  verder vertellen dat ik daar ook nog speltbloem, spelt volkoren en pompoenpitten heb gekocht.)

IMG_5945

Nodig:

1 pak Uientaart (LIDL)
1 pak diepvries spinazie, ontdooid en iets uitgelekt
250 milliliter melk (op het pak staat 500 milliliter, maar omdat de spinazie bevat ook nog wat water, dus nam ik de helft)
100 milliliter water (voor het pakje dat het deeg maakt)
twee eetlepels olijfolie (voor het pakje dat het deeg maakt)
1 pak spekjes, uitgebakken (eventueel, het wordt er wel iets zouter van)

een springvorm, ingevet met boter

Zo maakte ik het:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius

Het deeg aanmaken met 100 milliliter water en twee eetlepels olijfolie. Ik heb het gewoon met een vork tot een bal deeg geroerd. Dit deeg hoeft niet echt goed door gekneed worden, liever niet zelfs want dan wordt hij niet zo krokant. Leg het even weg op je aanrecht op flink wat bloem. (Plakt!)

Meng dan het de melk met het pakje uienmix en voeg de spekjes toe (eventueel)
IMG_5965

Meng dan met een vork de spinazie er door.
IMG_5967

Bekleed de springvorm met wat boeter, leg het deeg erin en vul de taart met het spinazie en ui mengsel.
IMG_5981

Bak de taart in ongeveer een half uur gaar. Ik vond het warm lekker, maar koud kan hij prima in de zomer geserveerd worden.
IMG_5986

(Visited 6 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« De lekkerste jus, zelf maken
USA KookBoek, Sheila Lukins »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}