Stamppot snijbonen met knolselderij
Een nadeel van zelf erwtensoep (snert) maken is het overschot aan knolselderij dat in mijn koelkast me aan ligt te loeren. Voor de erwtensoep gebruik ik een halve knol. Dat is meer dan genoeg, eigenlijk soms wel iets te veel van het goede.
Tijd voor een missie. ‘Wat te doen met de knolselderij’ want weggooien is gewoon zonde.
Nodig:
1 kilo geschilde aardappelen
500 gram snijbonen (vers of uit glas/ blik, laten we elkaar geen mietje noemen, ze zijn tamelijk duur en niet goed verkrijgbaar)
1/2 knolselderij, in stukken gesneden
een eetlepel roomboter (en wanneer ik roomboter zeg, dan bedoel ik roomboter)
peper, zout en nootmuskaat, naar smaak
Zo maakte ik het (schrik niet van dit vreselijk ingewikkeld recept, ik ben nu eenmaal een heel complex mens):
Kook de aardappelen met de knolselderij gaar in water. Indien er verse snijbonen zijn, kook ze mee. Kijken ze je aan achter het glas, wacht dan nog even.
Wanneer de aardappelen gaar zijn (met de rest), de roomboter toevoegen en maak er een puree van. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg als laatste de snijbonen uit glas of blik toe en laat dit goed doorwarmen.
Serveer warm.
Ja he! Denk om alle stappen hoor! Hahahaa
Lol… ihkv ‘de moeilijke recepten’ staat deze nu met stipt bovenaan.