Zuurdesem Bier Brood met ui en korianderzaadjes
Een tijd terug had ik Zuurdesem broodmix gekocht van Soesie. Uit hebberigheid. Zo ben ik.
Op zoek naar iets heel anders kwam ik dat pak tegen. Laat ik daar eens een brood mee bakken.
Dit is het meest simpele recept van heel de site, denk ik.
Nodig:
500 gram Zuurdesem Broodmix
310 milliliter bier
1 ui, gesnipperd
een eetlepel korianderzaadjes
olijfolie
Extra: een pan met deksel die in de oven kan, licht ingevet met olijfolie
Zo maakte ik het:
Verwarm in een koekenpan de olijfolie. Fruit hierin de ui aan tot hij glazig is en bak de korianderzaadjes mee. Laat het afkoelen zodat het niet meer heel heet is.
Doe het bier, broodmix en gefruite uien met korianderzaadjes in je broodmachine en zet de machine op de stand voor het maken van deeg.
Ga zitten en ga je partner vermaken. Of je puberdochter vervelen met praatjes over school en het nut van goede cijfers.
Zodra de machine klaar is kan het deeg eruit en leg het in de pan en leg de deksel erop.
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het deeg rijzen (Niet in de oven!) tot het verdubbeld is. Ongeveer een half uur tot 45 minuten.
Zet de pan met het brood in de oven en bak het gaar in 50 minuten tot een uur.
Haal het brood uit de pan (Voorzichtig! Heet!) en laat het even uitdampen.
Het brood blijft zacht met heel veel kruim.

Geef een antwoord