• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Ajam ketjap met rijst en sperziebonen

Echt Eten Gevogelte Missies Recepten

Ajam ketjap met rijst en sperziebonen

Ajam ketjap met rijst en sperziebonen

 

Ajam ketjap met rijst en sperziebonen

Gerecht twee van de Missie ‘Koken met Budget, vijf Euro per dag’.

Ik moet er bij zeggen dat ik alleen kippenbouten heb gekocht. De rest had ik al in huis. Vooral de ui en de kruiden zijn prijzen bij benadering. Ik had geen zin om een teaspoon knoflookpoeder te gaan wegen na een lange en drukke dienst.

Kippenbouten (3,75 voor 4 stuks)
een ui (10 centen)
een zak diepvries sperziebonen (69 centen voor 450 gram)
knoflookpoeder, 1 teaspoon (3 centen)
djahe, 1 teaspoon (3 centen)
2 tablespoons ketjap (10 centen)
150 gram rijst (15 centen)

Totaal: 4,82 Euro voor vier personen. Voor ons drieën waren waren we 3,62 Euro kwijt.
Om eerlijk te zijn heb ik alleen de kippenbouten gekocht. De rest had ik allemaal in huis. Het restje dat ik over heb ga ik nog gebruiken.

Zout, olie/ boter en die dingen heb ik niet helemaal precies uitgerekend, maar de rest heb ik gewoon wat naar boven afgerond en ga er dan maar vanuit dat het zo die kosten dekt.

Mijn overgebleven budget na twee dagen is: 28,44 Euro.

Zo maakte ik het:

De kippenbouten bestrooien met wat zout. Olie in een grote braadpan verhitten en hier de kippenbouten in bakken tot ze een mooi kleurtje hebben gekregen aan alle kanten. Vuur zacht zetten.

De ui snipperen en aan de kip toevoegen. Zachtjes laten fruiten tot de ui glazig ziet. Djahe, knoflookpoeder en ketjap erbij en de pan sluiten met het deksel.

Zet de rijst op met twee vingerkootjes water (deksel erop) en breng het aan de kook. Zodra het water kookt, vuur zacht zetten en in ongeveer twintig minuten gaar laten worden.

Na dertig minuten de zak sperziebonen erbij doen (De ‘Liever lui dan Moe’ techniek) en de deksel weer op de pan doen. Totaal doen de kippenbouten er ongeveer 45 minuten over om gaar te worden.

Wanneer alle gezinsleden er van kunnen genieten om te kluiven, serveer het dan met bot.
Puberdochter gruwelt er van. Natuurlijk.
Dus ik laat de kip nog even in de pan zitten tot het van het bot afvalt. Ik haal dan de botten eruit en die gebruik ik voor het trekken van kippenbouillon.

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Ajam ketjap met rijst en sperziebonen
Gepost op
2011-03-10


Reageer

« Pasta, Spinazie en Duitse biefstuk
Koken met een Budget, deel 3 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}