Ik had trek in een stevig ontbijt. Het was waterkoud buiten. Hartverwarmend, genoeg en zout.
Egg in the Hole is hier een favoriet. Maar ik had geen brood meer liggen waar ik een dikke plak vanaf kon snijden. (Dat is het originele recept. Een dikke plak brood, gaatje eruit steken, brood bakken met ei in het gaatje, ongeveer 6 minuten)
Ik had alleen deeg. Dit deeg.
Zo maakte ik het:
Een stuk deeg uitrollen en met een uitsteker een gaatje eruit steken, groot genoeg voor een ei.
Een koekenpan iets invetten met wat olijfolie en voorzichtig het deeg erin leggen. Ik heb heel even het vuur eronder aangezet om de pan iets warm te maken.
Een deksel op de pan leggen en het deeg ongeveer 15 minuten laten rijzen.
Nadat het deeg gerezen is het vuur (middelmatig) onder de pan aanzetten. Deksel erop laten, graag.
Eén kant van het brood ongeveer 8 minuten bakken en dan (voorzichtig!) omdraaien.
Bak de andere kant ongeveer 4 minuten, haal de deksel van de pan en breek een ei in het gaatje. Breng op smaak met peper en zout. Leeg de deksel terug op de pan.
Laat het ei in ongeveer 4 minuten stollen.
Serveer warm.
Note: Ik had een plakje kaas op mijn ei gelegd en mee laten smelten. Ik had trek.
Geef een antwoord