Ei Muffin met bladerdeeg
Dit valt weer onder: Wat maak ik om het ontbijt leuk en spannend te houden….
*zucht*
Muesli met yoghurt was uit de mode geraakt.
Zomaar, ineens.
Ik wijt het aan de hormonen van Puberdochter.
Deze muffins kosten weinig tijd om te maken. Ze moeten ongeveer 20 minuten in de oven.
Kun je rustig koffie drinken, Puber roepen (“Je moet zo naar school!”), tweede kop koffie drinken, Puber roepen en de ochtendkrant snel doornemen.
De ricotta heb ik zelf gemaakt, maar uit de winkel is ook prima. Hier staat het recept om zelf ricotta te maken.
Voor 6 muffins:
6 plakjes bladerdeeg
18 deelblokjes diepvries spinazie
3 stukjes (ik had rondjes) verse geitenkaas
6 eetlepels Ricotta
6 eieren
peper en zout, naar smaak
boter om het bakblik mee in te vetten
Zo maakte ik het:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Haal de zes plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
Neem een muffin bakblik.
Vet 6 vormpjes in.
Duw in ieder vormpje één plakje bladerdeeg.
Per muffin: Leg op de bodem 1 eetlepel ricotta, gevolgd door 3 blokjes spinazie. Breek een ei in een kommetje en laat dit in de muffin glijden.
Let op! Probeer geen eiwit te morsen. Dat maakt het lastig ze uit de bakvorm te halen.
Beter voorkomen dan genezen. (Genezen? Met een plastic spatel voorzichtig langs de randen de muffin los maken.)
Breng het ei op smaak met zout en peper.
Verkruimel een half stukje verse geitenkaas over de muffin.
Zet de bakplaat in de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar. Puberdochter hier wil harde dooiers, dus hier gaan ze ruim 20 minuten in de oven. Voor een iets minder harde dooier, iets minder lang.
Serveer ze warm, lauw of koud. Koud vond ik ze lekker.
Geef een antwoord