• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Ei Muffin met bladerdeeg

Echt Eten Ei gerechten Hapjes en Snacks Kaas Lunch Ontbijt Recepten

Ei Muffin met bladerdeeg

Ei Muffin met bladerdeeg

Ei Muffin met bladerdeeg

Dit valt weer onder: Wat maak ik om het ontbijt leuk en spannend te houden….

*zucht*

Muesli met yoghurt was uit de mode geraakt.
Zomaar, ineens.
Ik wijt het aan de hormonen van Puberdochter.

Deze muffins kosten weinig tijd om te maken. Ze moeten ongeveer 20 minuten in de oven.
Kun je rustig koffie drinken, Puber roepen (“Je moet zo naar school!”), tweede kop koffie drinken, Puber roepen en de ochtendkrant snel doornemen.

De ricotta heb ik zelf gemaakt, maar uit de winkel is ook prima. Hier staat het recept om zelf ricotta te maken.

Voor 6 muffins:

6 plakjes bladerdeeg
18 deelblokjes diepvries spinazie
3 stukjes (ik had rondjes) verse geitenkaas
6 eetlepels Ricotta
6 eieren
peper en zout, naar smaak

boter om het bakblik mee in te vetten

Zo maakte ik het:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Haal de zes plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.

Neem een muffin bakblik.

Vet 6 vormpjes in.

Duw in ieder vormpje één plakje bladerdeeg.

Per muffin: Leg op de bodem 1 eetlepel ricotta, gevolgd door 3 blokjes spinazie. Breek een ei in een kommetje en laat dit in de muffin glijden.

Let op! Probeer geen eiwit te morsen. Dat maakt het lastig ze uit de bakvorm te halen.
Beter voorkomen dan genezen. (Genezen? Met een plastic spatel voorzichtig langs de randen de muffin los maken.)

Breng het ei op smaak met zout en peper.

Verkruimel een half stukje verse geitenkaas over de muffin.

Zet de bakplaat in de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar. Puberdochter hier wil harde dooiers, dus hier gaan ze ruim 20 minuten in de oven. Voor een iets minder harde dooier, iets minder lang.

Serveer ze warm, lauw of koud. Koud vond ik ze lekker.

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Koken met een Budget, deel 3
Brood bakken op een simpele manier »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}