Op Facebook gaf een vriend van mij aan dat hij een missie had. Koken met een weekbudget.
Vijf euro per dag om precies te zijn. Om het makkelijker te maken nemen we één week budget: vijfendertig Euro per week. Ik kon natuurlijk niet achter blijven en doe mee met deze uitdaging.
Mijn eerste maaltijd was pasta met Spinazie en een Duitse biefstuk. Het is voor vier personen.
Ok. Hier komt de boodschappenlijst:
Diepvries spinazie à la creme (49 cent voor 450 gram)
Duitse Biefstuk (2,89 voor 500 gram, er ging korting vanaf vanwege de THT datum)
een ui (ongeveer 10 centen)
twee tenen knoflook (een paar centen)
pasta (500 gram voor 35 centen)
een schep Garam Massala (ook iets van 3 centen) Dit is prima te vervangen door gewone kerrie poeder
Totaal: 3,91
Note: We zijn ‘maar’ met zijn drieën en dit is voor vier personen.
Wij zijn dus: 2,94 Euro kwijt voor een warme maaltijd.
Ik denk zelfs dat de ui en de knoflook en de kruiden nogal ruim zijn genomen. De echte prijs zal iets lager zijn. Toch is het nog geen Euro per persoon. Niet slecht. Daarbij was er nog veel pasta over. Ik denk de volgende keer maar 250 gram te gebruiken.
Zo maakte ik het:
Pasta koken en afgieten, beetje olijfolie erbij en omroeren. Ui en knoflook fijn snipperen en in wat olie, met de garam massala (je kook heel prima gewon kerrie gebruiken) in een grote koekenpan zachtjes fruiten tot de ui glazig is.
Dan de spinazie erbij en langzaam verwarmen. Ondertussen de Duitse biefstuk aan beide zijden 2 minuten bakken op hoog vuur.
Wanneer de spinazie warm is de pasta erbij doen en alles goed doorwarmen.Eventueel iets zout er bij om het op smaak te brengen.
Serveer warm. Ik heb nog wat kaas geraspte en erbij gedaan.
Geef een reactie