• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Budget / Pasta, Spinazie en Duitse biefstuk

Budget Echt Eten Missies Pasta en andere deegwaren Recepten

Pasta, Spinazie en Duitse biefstuk

IMG_6359
Op Facebook gaf een vriend van mij aan dat hij een missie had. Koken met een weekbudget.

Vijf euro per dag om precies te zijn. Om het makkelijker te maken nemen we één week budget: vijfendertig Euro per week. Ik kon natuurlijk niet achter blijven en doe mee met deze uitdaging.

Mijn eerste maaltijd was pasta met Spinazie en een Duitse biefstuk. Het is voor vier personen.

Ok. Hier komt de boodschappenlijst:

Diepvries spinazie à la creme (49 cent voor 450 gram)
Duitse Biefstuk (2,89 voor 500 gram, er ging korting vanaf vanwege de THT datum)
een ui (ongeveer 10 centen)
twee tenen knoflook (een paar centen)
pasta (500 gram voor 35 centen)
een schep Garam Massala (ook iets van 3 centen) Dit is prima te vervangen door gewone kerrie poeder

Totaal: 3,91

Note: We zijn ‘maar’ met zijn drieën en dit is voor vier personen.
Wij zijn dus: 2,94 Euro kwijt voor een warme maaltijd.

Ik denk zelfs dat de ui en de knoflook en de kruiden nogal ruim zijn genomen. De echte prijs zal iets lager zijn. Toch is het nog geen Euro per persoon. Niet slecht. Daarbij was er nog veel pasta over. Ik denk de volgende keer maar 250 gram te gebruiken.

 

Zo maakte ik het:

Pasta koken en afgieten, beetje olijfolie erbij en omroeren. Ui en knoflook fijn snipperen en in wat olie, met de garam massala (je kook heel prima gewon kerrie gebruiken) in een grote koekenpan zachtjes fruiten tot de ui glazig is.

Dan de spinazie erbij en langzaam verwarmen. Ondertussen de Duitse biefstuk aan beide zijden 2 minuten bakken op hoog vuur.

Wanneer de spinazie warm is de pasta erbij doen en alles goed doorwarmen.Eventueel iets zout er bij om het op smaak te brengen.

Serveer warm. Ik heb nog wat kaas geraspte en erbij gedaan.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Eten & Koken, Harrold McGee
Ajam ketjap met rijst en sperziebonen »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}