Lekker, snel, makkelijk, met een zakje en toch gezond. Met Italiaanse diepvries groenten. Ik kan niet zonder een zak in de diepvries.
Spaghetti wanneer Puberdochter rammelend van de trek uit school komt en Partnerlief nog aan het werk is.
In plaats van gewoon gehakt gebruik in rundertartaartjes. Niet zozeer omdat ik graag mager wil koken, maar de structuur vind ik lekkerder.
Ik maak dit ‘s middags. Het warmt makkelijk op in de magnetron, maar ik vind het lekkerder wanneer de spaghetti met de saus in een koekenpan opgebakken wordt.
Nodig:
4 rundertartaartjes
1 ui, in kleine blokjes
1 teen knoflook, fijn gehakt
een zakje pastasaus (500 milliliter water toevoegen)
2 handjes Italiaanse diepvries groenten, eventueel iets fijner gesneden
1 gedroogd pepertje (eventueel), verkruimeld
250 gram champignons, in plakjes gesneden
1 pak spaghetti
water, genoeg om de spaghetti in te koken
2 blokjes runderbouillon
olijfolie
geraspte kaas, om er over heen te strooien (eventueel)
Zo maak ik het:
De Italiaanse groenten haal ik alvast uit de vriezer, ik snij ze altijd wat fijner en dat gaat makkelijker als ze iets ondooid zijn.
In een ruime pan water met de bouillonblokjes aan de kook brengen. Zodra het kookt de spaghetti erin gaar koken. Ongeveer 8 minuten. Giet de spaghetti af los roeren met wat olijfolie.
In een braadpan wat olijfolie verwarmen. De rundertartaar rul bakken in de olijfolie, zodra ze wat gebruind zijn de ui en de knoflook toevoegen. Ik zet het vuur altijd iets minder heet op dit moment.
Zodra de ui glazig is de Italiaanse groenten erbij doen en even mee bakken. Wanneer je een pepertje gebruikt kun je het nu toevoegen.
Ik laat het met de deksel op de pan 10 minuten staan.
500 milliliter water bij de groenten doen en het zakje voor de saus. Goed roeren en op laag vuur laten indikken.
Champignons toevoegen, door roeren, vuur eronder uitzetten en dan met de deksel erop laten staan tot gebruik.
Geef een reactie