Buffalo Chicken Wings zelf maken
Meestal kook ik in bulk. En dat is niet voor niets bleek maar weer. De kip die ik de dag voor deze had gemaakt was binnen een half uur verdwenen. Net zoals de rijst en de tuinbonen. Een heel bijzonder gevoel om naar je pan te kijken en te constateren dat het op is.
Zeker wanneer je zelf nog niet gegeten hebt.
Enfin.
Het is om op te eten.
Ik had nog een restjes blue cheese dressing over van de Amerikaanse weken van de Lidl.
Ja.
Uit een flesje.
Niet zelf gemaakt. Wel zelf gekocht.
Ik bedacht me dat een pittige kip, “Bufflao Chicken Wings”, uitstekend daar bij zou passen.
Buffalo Style. Het bekt ook zo lekker.
Maar dan op mijn manier. Origineel worden Buffalo Chicken Wings gefrituurd. Daar had ik geen zin in.
Geen zin.
Niks te maken met ‘ik-kook-mager-en-gezond-en-daar-past-gefrituurd-voedsel-niet-in’. Ik was gewoon lui.
Dit had ik in huis:
zoete chilisaus (een half kopje)
honing (een eetlepel)
scherpe saus (ik heb nog steeds de ‘Insanity Sauce‘ maar tabasco is ook goed)
zonnebloemolie (twee eetlepels)
zout (ik heb de kipvleugels ruim bestrooid met zout)
cayennepeper (een snuf)
knoflookpoeder (twee theelepels)
Kipvleugels 14 stuks
Zo maakte ik het:
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Meng in een kommetje alle ingrediënten (behalve het zout, die strooi je over de kippenvleugels).
Leg de kipvleugels in een grote braadslede (niet op elkaar) en bestrooi ze met zout. Met een kwastje of een lepel de kip voorzien van het mengsel.
Zet de braadslede in de oven en bak de Buffalo Chicken Wings in ongeveer 35 tot 45 minuten gaar. Wanneer je in een stukje kip prikt moet er helder vocht uitlopen.
Warm zijn ze lekker, maar koud voor bij de borrel ook.
Wij aten er sla bij (geraspte wortel, komkommer, botersla en lenteui) met blue cheese dressing bij.

Geef een antwoord