Ik had nog geen rabarber gehad Dat kan niet. Ik ben dol op rabarber! Die mooie roze stelen met zo veel smaak. Dat zurige doet me denken aan mijn kindertijd. Dat zoete trouwens ook. Een echte zoetekauw ben ik niet, maar bij rabarber is dat anders.
Enige puntje hier thuis is dat ik het zie als fruit en de rest van het gezin vind het groenten. Wat betekend dat ze het geserveerd willen hebben bij de gekookte aardappelen
Rabarber recept
Rabarber, zelf maken
Dit heb ik gebruikt:
- 600 gram Rabarber, schoongemaakt en in stukjes
- 150 gram suiker
- 1 eetlepel water
- 2 eetlepels maizena
- 50 gram roomboter
- 1 zakje vanillesuiker
Zo maakte ik het:
- Doe alle ingredienten, behalve de maizena, in een pan.
- Laat alles aan de kook komen, op niet al te hoog vuur.
- Laat de rabarber op laag vuur even koken tot de stukjes zacht zijn.
- Meng de maizena met een heel klein beetje water.
- Voeg het maizena papje toe.
- Kook nog even een minuutje door.
- Serveer warm, lauw of koud met een flinke schep Griekse yoghurt.
Simpel. Misschien zelfs wel een beetje gewoon. Maar o zo lekker!
(Visited 5 times, 1 visits today)
Geef een reactie