• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept Ananas Chutney met Sinaasappel

Echt Eten Fruit Recepten Voorraad maken Wereldgerechten

Recept Ananas Chutney met Sinaasappel

Recept Ananas Chutney met Sinaasappel

Ā Recept Ananas Chutney met Sinaasappel

Afgelopen week had ik Mango Chutney gemaakt. Ik had daar het sap van een blik ananas voor gebruikt. Zoals dat wel vaker gaat; de ananas stond nog twee dagen in de koelkast zonder duidelijk bestemming.
De Mangochutney was lekker. Maar eigenlijk kon ik nog wel een potje chutney gebruiken. Drie van de vier potjes waren namelijk al verdwenen.

Sap zat er niet meer in. Ik had nog wat mandarijnen liggen (blergh, straks weer met Sinterklaas, dat is weer vroeg genoeg) en een sinaasappel.

Ik heb gebruikt:

olijfolie
4 mandarijnen, uitgeperst
1 sinaasappel (sap van allemaal samen: 200 milliliter)
uitgeperst
handje gedroogde pepers, verkruimeld
blik ananas (afgegoten, ongeveer 250 gram ananas blokjes)
1 rode ui fijn gesnipperd
1/2 cup rietsuiker
1 tablespoon kerrie (ik gebruik scherpe curry Madras, maar elke kerrie is goed)
halve kop gedroogde rozijnen

Zo maakte ik het:

Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de verkruimelde, gedroogde pepers toe. Zacht vuur, de pepers moeten niet verkleuren alleen hun smaak afgeven.

Bak dan de ui mee op niet al te hoog vuur. Wacht tot de ui glazig is geworden en voeg dan de ananas toe. Bak deze ook even mee. Paar minuten.

Strooi de rietsuiker in de pan en roere een aantal miinuten goed tot de suiker bijna is opgelost.

Blus alles af met het sap, zet het vuur half hoog en laat het een beetje inkoken. Na ongeveer tien minuten de gedroogde rozijnen in de pan doen en het vuur lager zetten.

Laat nu alles op zacht vuur staan tot dat de chutney gaat borrelen. De chutney is klaar wanneer de hele chutney borrelt helemaal tot aan de randen van de pan. (Dus niet alleen in het midden)

Schep de chutney in schoon gemaakte potjes met een schroefdeksel.

Ananas Chutney

Chutney is lekker op een boterham met kaas. Bij rijst gerechten. Bij een kaasplateau en natuurlijk bij Indiase curry’s.

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


1 Reactie

« Eidooier
Jammer van die duim »

Trackbacks

  1. Culi Sandra - Ananas - heerlijke vrucht vol vitamine C - Culi Sandra schreef:
    21/12/2016 om 07:37

    […] Ananaschutney met sinaasappel van Es’ Factory […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}