Zoveel zin ik had in kip, zo weinig heb ik er van gegeten. Resultaat was een overschot aan kip.
Dat gooi ik niet weg. Ik heb een uitgebreide lunch er mee gemaakt. En dat mag in de krant. Partnerlief vond het nog lekkerder dan MacDonalds. En dat is een compliment. Geloof me.
Enfin.
Ik had in huis:
gare kip, zonder botjes en in kleine stukjes
drie boterhammen, geroosterd
lenteui, in dunne ringen gesneden
mayonaise
mosterd
paar plakjes kaas
plakjes komkommer
paar druppels tabasco
fijn gesneden augurkje
paar blaadjes sla
een lik chutney
4 cocktail prikkers, om de boel bij elkaar te houden. (=noodzaak)
Zo maakte ik het:
Begin met één boterham.
Smeer de boterham in met mayonaise en mosterd. Leg er eerst wat lenteui op en dan wat sla op. Verdeel de kip over de sla en druppel wat tabasco over de kip.
Neem een andere boterham. Hier komt de chutney op. De kant met de chutney komt nu op de kip. Druk het even goed aan.
Op de andere kant van de boterham met chutney komt weer mayonaise met mosterd. Leg daar plakjes komkommer en wat augurk op. Dek af met de kaas. Op de kaas nog wat mosterd om de laatste boterham vast te kunnen plakken aan het geheel. Druk de sandwich weer goed aan.
Snij de sandwich in vieren en steek in ieder kwart een cocktail prikker.
Serveer met vers geperste sinaasappelsap en een servet.
Geef een antwoord