Soepballetjes maken makkelijke manier
‘Soep met een Broodje’. Dat is wat ik maak wanneer het huishouden hier, geheel tegen de regels in, anders loopt. We eten het dus regelmatig.
Op heel drukke dagen, zoals laatst wanneer alle kippen hadden besloten om de huiskamer te inspecteren, maak ik me er helemaal makkelijk vanaf.
In plaats van mijn gehakt aan te maken (kruiden, kneden, mengen en nog meer mengen) neem ik gewoon hamburgers. Niet van die voor gegaarde, maar verse van de slager of de vleesafdeling van de supermarkt.
Ik snij de hamburgers in gelijke stukjes en maak daar balletjes van. Soep uit een zakje doe ik niet, maar ik doe het zo:
Neem een pan met water (1,5 liter, ongeveer, maar echt afwegen doe ik niet. Ik heb kippen waar ik op moet letten… En honden, en katten en vissen en schildpadden. Enfin.)
Draai balletjes van de hamburger die je in (ongeveer, gelijke) stukken hebt gesneden. Doe ze in de pan met water waar je ondertussen het vuur onder aan hebt gezet.
Als alle balletjes klaar zijn en het water/ bouillon kookt, doe ik een zak voorgesneden soepgroenten in de pan.
Laat de soep met een deksel en op laag vuur even trekken. Schep zo nodig wat van het schuim eraf. Jaag ondertussen de kippen weer de woonkamer uit.
Nu ligt het eraan hoeveel je nog te doen hebt. Veel te doen? Zet het vuur uit.
Snel eten? Zet het vuur wat hoger en voeg vermicelli of pasta toe (ik kijk gewoon wat er nog in de lade ligt. Spaghetti, macaroni, felicetti of iets anders.) en wacht nog negen minuten tot de pasta gaar is.
Serveer heet. Hij wordt toch nooit zo heet gegeten.






Geef een antwoord