• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Vlinderpasta met Pompoenroomsaus en Salie

Echt Eten Groenten Pasta en andere deegwaren Recepten Sauzen

Vlinderpasta met Pompoenroomsaus en Salie

Vlinderpasta met Pompoenroomsaus en Salie

Vlinderpasta met Pompoenroomsaus en Salie

Op de Zwarte Markt  had ik een flespompoen gekocht. Gewoon, omdat ik pompoen nu eenmaal erg lekker vind. En als ze er liggen dan koop ik ze. Herfst of geen herfst.

Een pompoen praat tegen mij:”Mij vind je lekker, echt. Lekker en lekkerder. Neem me mee. Haal me in huis. Ik ben een soep, een gebakje of een saus. N.E.E.M.M.E.M.E.E”

En ik luister.

En ik overdrijf.

Nu werd de pompoen een saus. Een roomsaus voor bij de pasta. Eén van de redenen waarom is omdat mijn salieplant nogal groot werd en het tijd werd dat die gebruikt zou worden.

Ik had:

één flespompoen
beetje olijfolie
eetlepel rietsuiker
peper en zout, naar smaak
snuf cayenne peper
een pakje slagroom
handje verse salie (gedroogd kan ook, je kunt het zelfs weglaten, het is pompoen, dus het is lekker sowieso)

Vlinderpasta

Let op. Het recept is voor één grote eter of twee kleine eters (of lunch voor twee)

Ik maakte het zo:

Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.

De pompoen schillen en in blokjes snijden. In een grote ovenschaal leggen, beetje olijfolie erover gieten, de rietsuiker er over strooien, peper en zout erover strooien of malen en in de oven zetten.

Ondertussen de pasta gaar koken. Volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

In ongeveer een half uur is de pompoen zacht. Je kunt de pompoenblokjes af en toe even omschudden.

De pompoen blokjes in een beker of bakje doen waar de staafmixer in past. Giet het pakje slagroom erover en naar smaak een beetje cayennepeper. Pureer dan alles tot een zachte saus. Iets te dik? Een beetje melk of water doet wonderen.
IMG_7109

Doe de puree over in een pannetje, roer de salie er door en laat het even warm worden op zacht vuur. Wanneer het te veel indikt, wat melk of water toevoegen.

Wanneer de pasta gaar is afgieten, op een bord scheppen en de saus erover schenken.

Garneer eventueel met wat verse salie, kaas, uitgebakken spekjes en / of serranoham (dat had ik nog).

Serveer warm.
Vlinderpasta met Pompoenroomsaus en Salie

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Vlinderpasta met Pompoenroomsaus en Salie
Gepost op
2011-04-14


2 Reacties

« Hete augurken
Zwarte Markt, Beverwijk III »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}