• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / BBQ / Hamburgerbroodjes, zelf maken

BBQ Brood Echt Eten Lunch Recepten

Hamburgerbroodjes, zelf maken

IMG_8612

Hamburgerbroodjes, zelf maken

Het was weer eens een hectische zondag met gezellig veel bezoek. ’s Middags had ik al besloten dat we een hamburger zouden eten. Ik ‘moest’ alleen nog even brood bakken.

Via Twitter (goh, wat is dat toch een leuk en handig medium) vroeg ik Levine naar een beproefd recept voor Hamburger Broodjes. Binnen no-time gaf ze de link.

Ruim op tijd zou ik beginnen. Ik had al gezien dat je er toch drie uren zoet mee zou zijn. Ja, ja. Ik hou mezelf wel vaker voor de gek. Voordat ik het in de gaten had was het al zes uur.

Snel het recept er bij gepakt en aan de slag. Vanwege tijdnood besloot ik het toch net even iets anders te doen. Onconventioneel.
Op zulke dagen is mijn aanrecht een vergaarbak voor alle afwas. Precies een halve vierkante meter werkoppervlak hou ik over. De weegschaal past daar niet meer op. Ik besloot het in cups en tablespoons en teaspoons te doen. En veel tijd om het brood te laten rijzen was er ook niet. Twee maal een half uur, dat leek mij voldoende.
Op hoop van zegen.

Ik nam:

1 cup warme melk
3 cups bloem
1 tablespoon broodverbeteraar (natuurwinkel)
een klont, zachte, roomboter (rond de 25 gram, maar ik heb niks gewogen)
1 tablespoon suiker
1 teaspoon zout Niet echt, ik ben deze  vergeten. Het hoort er wel in, natuurlijk.
2 teaspoon gist
1 ei

Zo maakte ik het:

De melk met de boter en gist geroerd. Alle ingrediënten er bij gedaan en wat rond geroerd gelummeld met een vork. Toen was ik moe. Of het was het rode wijntje dat mij parten speelde.

Later ben ik weer opgestaan en heb nogmaals met een vork rond gespit in het deeg. Ik besloot de deeghaken van mijn mixer te gebruiken. Hoe lang weet ik niet, maar het deeg plakte al goed aan elkaar. Natte doek erover en een half uur laten rijzen.

Met wat extra bloem het deeg goed gekneed tot het niet meer plakte. Bolletjes van gemaakt en op een bakplaat gelegd. Ik had het deeg in vieren gedeeld.

Niet doen.

De hamburgerbroodjes worden dan zo groot dat de grote gele ‘M’ er patent op wil. Deel het dus door achten. Partnerlief vond het niet zo erg. Mijn mondhoeken zijn uitgescheurd.

Ik kon het niet meer opbrengen om nog een ei stuk te slaan en los te kloppen. Ik heb de broodjes met melk bestreken en er wat sesamzaadjes over gestrooid. Bij de één wat meer dan bij de ander. Per ongeluk.

De oven aangezet op 200 graden Celsius. En de broodjes onder de natte doek (hij was gelukkig nog nat) laten rijzen. In ieder geval een half uur.

Bak ze daarna in twintig minuten gaar.

En echt. Ze waren lekker.

Er tussen had ik een rundertartaar, sla, uitgebakken bacon, gebakken ui en gorgonzola gedaan. Vanwege de groteske vorm hadden we aan één meer dan genoeg.
Het recept is een blijver.

Ook lekker:

  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


7 Reacties

« Ajam Paniki, met recht
Wat werd er in een week gegeten? »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.868 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.