Een echte Japanner zal waarschijnlijk flauw vallen. Een culinaire sushi snob ook. Wees gewaarschuwd, deze sushi is onconventioneel, niet echt Japans en bevat groenten die ze in Japan waarschijnlijk niet eens kennen.
Enfin.
Wij aten Babi Ketjap, met speklappen. Partnerlief wordt daar blij van en ik had nog een stuk tuin om te (laten) spitten. Dus. Ruilhandel is ‘des mensch’. Hij Babi Ketjap, ik een stukje omgespitte tuin. Een groter stukje tuin, want ik had voor twee dagen gekookt.
Puberdochter vind het niet echt lekker. Ze houdt al niet zo van vlees en zeker geen speklappen. Dag één ging nog, dag twee hield het op. Ze ging het niet eten. Echt niet.
“Ik wil sushi.”: pruilde ze.
Ik zuchtte eens diep. Ik had alleen gewone rijst, geen sushi rijst. En geen komkommer. In mijn huishouden toch wel essentiële ingrediënten voor het maken van sushi.
Puberdochter stampte naar boven. In de veronderstelling dat ze toch geen sushi kreeg.
Mijn hersenen werkte op volle toeren. Hieronder het resultaat.
Chinese diepvries groenten in de magnetron gestoomd. Nadat het wat was afgekoeld een beetje mayonaise erbij en natuurlijk wasabi. Hierna een paar scheppen gewone rijst in de magnetron met wat extra water en wat suiker warm gemaakt.
De rijst op smaak gebracht met nog wat azijn en aangedrukt op de zeewier, groenten erover verdeeld en daarna de zalm. Niks tegen Puberdochter gezegd.
Alles opgerold en een fijntjes Puberdochter naar beneden gevraagd.
Hierna was het huis weer gevuld met liefde en rust. “Lekker mam, sushi”. En zo eindigde mijn dag weer goed.
Geef een antwoord