Pasta met Prei spekjes en overgebleven kip
Ik had nog kip over. Een halve. Niet genoeg voor ons drieën.
Op een Lentemarkt had ik een stuk ambachtelijk gedroogd en gerookt spek gekocht. Daar was dus ruim genoeg van. Het groente pakket van de markt was weer volgestopt met prei. Daar moest ook wat mee gedaan worden. En het moest snel, ik was moe.
Het recept:
Pasta met Prei gerookt spek en overgebleven kip

Pasta met Prei spekjes en overgebleven kip
Maak deze pasta met restjes overgebleven kip.
Ingrediënten
- 400 gram ongekookte macaroni
- 2 liter water
- 3 blokjes groentenbouillon
- 500 gram prei met het groen, schoongemaakt en in ringen gesneden
- 100 gram gerookt spek in blokjes
- restje kip ik had een halve ontdaan van de botjes en andere ongerechtigheden
- 100 milliliter room
- 75 gram gorgonzola
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
- 3 eetlepels olijfolie (1 eetlepel om in te bakken 2 eetlepels om de macaroni
Instructies
- Breng in een ruime pan de twee liter water met de drie bouillonblokjes aan de kook.
- Kook de macaroni gaar zoals is aangegeven op de verpakking.
- Bewaar 350 milliliter van het kookvocht (bouillon)
- Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem.
- Bak in de olie de blokjes gerookt spek zachtjes wat krokant.
- Voeg twee eetlepels bloem aan de spekjes toe, roer goed door en verwarm de bloem vijf minuten.
- Roer de mosterd door de spekjes.
- Maal er zwarte peper over.
- Roer in één keer de koude room door de spekjes.
- Schenk de 350 milliliter bouillon er bij.
- Laat alles aan de kook komen, zet het vuur zacht en roer tot dat het wat ingedikt is.
- Voeg dan de kip, gorgonzola en prei toe.
- Laat alles door en door warm worden, op matig vuur en onder af en toe roeren.
- Serveer warm met de macaroni.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Ambachtelijk gedroogd en gerookt spek. #lekkerder
Geef een reactie