• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Taart met Afrikaans thema

Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Taart met Afrikaans thema

Taart met Afrikaans thema

Taart met Afrikaans thema

Gewoon koken vind ik leuk. Brood bakken, ook heel erg leuk. Veel mensen te eten hebben, summum. Maar buiten dat om vind ik het bakken van taarten ook heel erg leuk!

Jaren geleden ben ik er mee begonnen. Trial and error waren de beste lessen. Zoals een heel schattig engeltje van fondant met vleugeltjes van royal icing, dat ik in de koelkast heb gezet. Ik wist van niks. Natuurlijk weet ik dat suiker niet goed tegen vocht kan. Maar dat werd me de volgende dag echt duidelijk.

Het engeltje was veranderd in een Rubens vrouw. Het rode mondje was niet meer ‘fijntjes’ en zou het op een opblaaspop prima doen. De vleugels lagen levenloos naast de Rubensvrouw met grote, rode mond.

De taarten zelf hebben heel wat smaken, vullingen en zware biscuits gekend. Gewone cake, ongerezen biscuits, te zware chocolade cakes en te slappe biscuits die inzakten onder de druk van de fondant of marsepein.

Ik heb wat afgemopperd en gehuild.

Enfin.

Tegenwoordig heb ik de techniek van het bakken wel onder de knie. De keus bestaat uit witte chocolade cake of een donkere chocolade cake en een glutenvrije cake (sinaasappel en amandelmeel).

Deze taart heb ik gemaakt voor een collega. Haar dochter kwam thuis uit Afrika. Ik wilde nog iets leuks in het Zuid Afrikaans op de taart zetten. En laat ik toevallig nu een vriendin hebben die daar geboren en getogen is! Ik belde haar enthousiast op met de vraag of ze iets leuks wist.

“Dat weet ik niet meer hoor! Vraag maar aan P (haar man, Nederlander op en top….)”. Teleurgesteld heb ik de verbinding verbroken en overdacht de schaduwzijde van haar fantastische inburgering. En toch hou ik nog steeds van haar.

Deze taart: Donkere chocolade cake met een vulling van witte chocola ganache. Bekleding is marsepein. En de kleuren (oranje en geel) zijn met mijn hand geschilderd. Ik heb rode en gele voedingsmiddelen kleurstof vermengd met alcohol en op de hand de ‘zonsondergang’ geschilderd. Van rood/ oranje naar steeds lichter geel/ oranje.

Om de taart wat meer ‘diepte’ te geven heb ik de silhouetten van de vogels van zwarte royal icing gemaakt.

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


4 Reacties

« Wat aten wij afgelopen week?
Venkelsalade zelf maken »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.868 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.