Venkelsalade zelf maken
Ja, het is echt een recept voor venkelsalade. Maar er gaat een verhaal aan vooraf.
Ik hou van rauwe groenten. Partnerlief niet zo. Zeker geen venkel. Of wortelen. Of komkommer. Of tomaten.
Enfin.
Ik had venkelsalade gemaakt. Lekker! En ik heb het geserveerd. Niet echt een succes. Ik heb het verstopt onder de gestoomde aardappelen in de hoop dat de rauwe groenten nog iets zouden slenken. Niet echt. De volgende dag heb ik de salade maar mee gebakken bij de overgebleven gestoomde aardappelen.
De rest heb ik ’s morgens op mijn geroosterde brood gelegd, wat lente ui en mayonaise erbij. Flink gemalen zwarte peper (not so hot, ik weet het) en wat citroensap. Venkel met zalm, ik vind het lekker.
Venkel Salade recept
Dit heb ik gebruikt:
- 1 venkelknol, heel fijn gesneden
- 4 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels witte azijn
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels mosterd
- snuf peper en zout, naar smaak (niet te zuinig!)
- 1 krop botersla (of een zak voorgesneden sla)
Zo maakte ik het:
Roer de mayonaise, azijn, honing, mosterd, peper en zout in een kom door elkaar.
Meng de venkel door de dressing.
Laat dit zeker een uurtje (afgedekt) staan in de koelkast.
Roer vlak voor het serveren de sla door de venkel.
Geef een reactie